Elektrik Telleri Yer Altına Alınıyor

Elektrik Telleri Yer Altına Alınıyor

Tehlike saçan ve görüntü kirliliği yapan elektrik telleri yer altına alınıyor.

 FESTİVALE KADAR TAMAMLANACAK

BEDAŞ Çubuk İşletme Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçenin önemli caddeleri olan Atatürk Caddesi, PTT Caddesi, Hükümet Caddesi ve Arı Sokak"ta elektrik tellerinin yer altına alınması için bir süre önce çalışma başlatıldı. Çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığı bildirilirken, geri kalan kısmının da 24-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak 5.Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline kadar tamamlanacağı kaydedildi.

Çalışmalar kapsamında Atatürk, PTT ve Hükümet Caddelerinde elektrik nakil hatlarının yeraltına alınma işleminin yüzde yetmişinin tamamlandığını belirten yetkililer, abone bağlantıları ile aydınlatma direklerinin kaldığını ve bunlarla ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü kaydettiler.

 SCADA SİSTEMİ SADECE ANKARA"DA ÇUBUK VE GÖLBAŞI"NDA KULLANILIYOR

Çubuk, Akyurt, Kaleycik, Altınova, Saray ve Sirkeli"nin kendilerine bağlı olduğunu vurgulayan BEDAŞ yetkilileri, 27 trafo merkezin de Scada sistemi denilen uzaktan kumanda sistemi kullandıklarını söylediler. Türkiye de birkaç ilde uygulanan ve Ankara da sadece Gölbaşı ve Çubuk"ta uygulanan Scada sisteminin, denetsel kumanda ve veri toplama sistemi olduğu belirtildi. Merkezde bulunan bilgisayar sistemi sayesinde trafolar ile haberleşen sistem anında arıza hakkında bilgi verip akımın verilmesi veya kesilme işlemini yaptığı gibi bu ekipmanların durumu ile ilgili bilgilerin verilmesini de sağlıyor.

ELEKTRİK TAHSİLATINDA YÜZDE 98 BAŞARI

Kırsal ilçeler arasında elektrik tahsilatın da yüzde 98 oranında başarı sağlayan BEDAŞ Çubuk İşletme Müdürlüğü"nün birinci olduğunu belirten yetkililer, Metropol ilçeler arasında da bu oranla Çankaya"dan sonra ikinci olduklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.