Ekonominin düzelmesi ve huzurun temini için istikrar şart

Ekonominin düzelmesi ve huzurun temini için istikrar şart

Toprak İnşaat Emlak Sahibi Uğur Murat Neşeli, Türkiye’de ekonominin stratejik bir kaç kalemle zora sokulmak istendiğini söyledi.

Toprak İnşaat Emlak Sahibi Uğur Murat Neşeli, Türkiye’de ekonominin stratejik bir kaç kalemle zora sokulmak istendiğini söyledi.

Son yıllarda döviz, demir-çelik, beton gibi bir çok sektörü etkileyecek kalemlerde spekülatörler tarafın çok yüksek oranda artış yaşatıldığına dikkat çeken Neşeli, spekülatörlerde mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnız bırakıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimi çağrısına ve dövizdeki yükseliş tepkisine herkesin elinden geldiğince destek vermesi gerektiğini vurgulayan Neşeli, dış odakların ve işbirlikçilerin her türlü yola başvurduğunu, terörle başaramadıklarını bugün ekonomi üzerinden gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Milli birlik ve beraberliğin ülkemizin en büyük gücü olduğuna vurgu yapan Neşeli, “Terör odaklarına, hainlere geçit vermeyen milletimiz, ekonomik darbe girişimlerini de boşa çıkaracaktır. Vatan olmazsa, milli birlik olmazsa benim param olsa ne yazar, mülküm olsa ne yazar. Gün kar etme günü değildir. Gün devlete sahip çıkma günüdür. Vatanımız için devletimiz için canımız da malımız da feda olsun’’ dedi.

Bölgede inşaat ve emlakçı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirimi çağrısını ve dövizdeki artış tepkisini desteklediklerini kaydeden Neşeli, hiç bir gücün Türkiye’yi ekonomi üzerinden dizayn edemeyeceğini ve asla diz çöktüremeyeceğini söyledi. 

Başımızdaki güçlü bir liderle Türkiye’nin tüm oyunları bozacak gücü ve iradesi olduğunu belirten Neşeli, Çubuklu iş adamları olarak önceliklerinin devlete ve çalışanlarına olan sorumluluklarını yerine getirmek olduğunu ifade etti.

‘Modern bir Çubuk’un inşasına ve güçlü Türkiye ekonominin inşasına katkı sağlıyoruz’ diyen Neşeli, konuşmasına şu şekilde devam etti: 

“Biz inşaatçılar olarak iç piyasayı hareketlendiriyoruz. Binlerce kalemde hareketlilik sağlayarak başta istihdam olmak üzere yerli üretimi harekete geçiriyoruz. Ülkemizdeki iş adamlarımızda yerli ve milli üretimle daha fazla ülkeye ihracat yaparak cari açığın azaltılmasına yardımcı olmaları gerekiyor. Ayrıca ekonomiyi yönetenlerden de piyasaları rahatlatacak ve yükseliş trendini tersine çevirecek daha güçlü tedbirleri almaları gerekiyor.

Biz inanıyoruz ki Türkiye ekonomisi bu tür çalkantılara karşı mukavemetlidir. Önemli olan kararlılık göstermektir. Cumhurbaşkanımız bu kararlığı gösteriyor, aynı oranda ilgili kurum ve kuruluşlarımızın da kararlılık göstermesi gerekiyor. Herkese her zamankinden daha fazla sorumluluk düşmektedir. Çubuklu emlakçılar ve müteahhitler olarak her zaman istikrardan yana olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece hem Çubuk’ta hem Türkiye’de hem de dünyada başaramayacağımız hiçbir meselemiz olmayacaktır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.