Eğriekin'de Gözleme ve Güreş Şöleni

Eğriekin'de Gözleme ve Güreş Şöleni

Eğriekin Köyü Kalkındırma ve Yaşatma Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gözleme Şenlikleri ve Yağlı Güreşleri Şöleni, Ankara’nın Çubuk İlçesi Eğriekin köyünde gerçekleştirildi.

Derneğinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Gözleme Şöleni ve Yağlı Güreşleri Şölenine, Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kuzal, Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Çubuk ilçe Başkanı Tuncay Acehan, Siyasi Parti İlçe temsilcileri, Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, çeşitli sivil toplum örgütleri ve dernek başkanları, Güreş Ağası Savaş Akçil, Büyükşehir Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan şölen minik güreşçilerin er meydanına çıkmasıyla şenlendi. Miniklerin kıyasıya mücadele ettiği şölende minik güreşçiler ağabeylerini aratmadılar. Miniklerden sonra meydana çıkan güreşçiler kıran kırana mücadele etti. Bu yılki yağlı güreş başpehlivanlığını 100 kg ile Samsun"dan katılan Fatih Sarıbacak alırken ikinciliği de 110 kg ile Çankırı"dan katılan Enes Olgun aldı.

-KÖYLÜYE ÇEKİLİŞLE TRAKTÖR LASTİĞİ

Şölende son yılların revaçta olan oyunu kolbastı ile coşan katılımcı ve köylülere gözleme ve eski usul yayık ayranı servisi yapıldı. Dernek yararına çikolatanın satıldığı şölende, her çikolata alana birde numara verildiğini söyleyen Eğriekin Köyü Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Aygün, çekilişte başta köylünün ihtiyacı olan traktör lastiği olmak üzere çeşitli ev eşyaları verildiğini belirtti. Aygün, şöleni düzenlemekte ki amaçlarının Türkiye"nin ve dünyanın çeşitli ülkelerine dağılmış olan köylüleri bir araya getirerek birbirleri ile kaynaştırmak olduğunu vurguladı. Aygün,"" Şölenimizi üç ay önce planlıyoruz ve köyümüzün web sitesinde bu günü açıklıyoruz. Tüm köylülerimiz cenaze dışında şölenimizin olduğu günde hiçbir etkinlik ve düğün yapmıyor. Yurdumuzdan ve dışarıda olan tüm köylülerimiz şölenin olduğu hafta köyümüzde oluyor"" dedi.

Mehteran, Folklor gösterisi, güreşler, kolbastı oyunu, Aşık ve Maşuk oyunu, mahalli ses sanatçılarının halk müziği ve Ankara havalarını seslendirmelerinin yapıldığı şölende, Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kuzal"a, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi"ye, AKP Çubuk İlçe Başkanı Dr.Tuncay Acehan"a, Güreş Ağası Savaş Akçil"e ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk Aile Yaşam Merkezi"ne katkılarından dolayı Dernek Başkanı Adem Aygün tarafından birer plaket takdim edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.