Eğriekinde Gözleme ve Güreş Şöleni

Eğriekinde Gözleme ve Güreş Şöleni

Eğriekin Köyü kalkındırma ve yaşatma derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gözleme ve Yağlı güreş şöleni Eğriekin köyünde gerçekleştirildi.

Eğriekin Köyü Kalkındırma ve yaşatma derneğinin bu yıl ikincisini düzenlediği Gözleme ve Yağlı Güreş Şölenine,Ak Parti Çubuk ilçe Başkanı Tuncay Acehan,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek,Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca,Saray Belediye Başkanı Hasan Coşkun,Güreş Ağası İbrahim Aydoğan,Büyükşehir Meclis üyeleri,Dernek Başkanları,Basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu,İstiklal Marşı ve Mehteran Takımının göstersiyle başlayan şölen minik güreşçilerin er meydanına çıkmasıyla şenlendi.Miniklerin kıyasıya mücadele ettiği şölende minik güreşçiler ağabeylerini aratmadılar.




Miniklerden sonra meydana çıkan güreşçiler kıran kırana mücadele etti. 
Bu yılki yağlı güreş başpehlivanlığını Fatih Sarıbacak kazandı.Yağlı güreşçilerin  yol harcirahı yağlı güreş ağası İbrahim aydoğan tarafından karşılandı. Baş pehlivana tunçel gıda tarafından 500 ytl. para ödülü verildi.

.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek ve Çubuk Belediye Başkanı adem Tuğlucaya katkılarından dolayı AKP Çubuk İlçe Başkanı Dr.Tuncay Acehan ve Dernek Başkanı Adem Aygün tarafından birer plaket takdim edildi.  

Derneğe katkılarından dolayı Doğan İnşaat Kazım Aydoğan, Simsarlar İnşaat Hilmi Simsar, Aydoğan inşaat Selahattin Aydoğan, Erdinç mobilya Ali Erdinç"e'de birer plaket verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şölene katılan çocuklara futbol topu ve oyuncak dağıtıldı.


Ekrem Çelebi Konseriyle ve gösterilerle devam eden şölende misafirlere gözleme, ayran ve Turşu ikram edildi.


Haber:M.Zakir Özdemir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum