EGO’DAN PLATFORM’UN “ULAŞIM RAPORU’NA CEVAP...

EGO’DAN PLATFORM’UN “ULAŞIM RAPORU’NA CEVAP...

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı, Çubuk Platformu Derneği tarafından gönderilen “Ulaşım Sorunları ve Çözüm Yolları” raporunu inceleyerek cevaplandırdı.

Şuayip YAMAN

 

Bilindiği üzere Çubuk Platformu Ulaşım Komisyonu’nun büyük bir özveri ile hazırladığı “Ulaşım Sorunları ve Çözüm Yolları” raporu; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluşlar olan EGO Genel Müdürlüğü ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ‘ne, destek ve bilgilendirme amaçlı olarak da; ilçede faaliyet gösteren siyasi partilerin ilçe temsilciliklerine, sivil toplum örgütlerine, yine bilgilendirme amacıyla İlçe Belediye Başkanlığına gönderilmişti.

EGO Genel Müdürlüğü aşağıda ki cevabi yazısında, “Ulaşım Sorunları ve Çözüm Yolları” ile ilgili sorunların şimdilik birkaçına değinmiş ve bu konuda görüşlerini dile getirmiştir.

Bunlardan özellikle ikisi Çubuk halkı adına sevindiricidir. Şöyle ki;

*  Necatibey Caddesi Sezenler Sokak istikametini kullanan hatlarımızın güzergâhı celal Bayar Bulvarı’nda devam eden inşaat ve yol çalışması nedeniyle Hiti heykeli önünden “U” dönüşü

yaparak devamında Gar ve Gençlik Parkını görecek şekilde geçici olarak yeniden düzenlenmiştir. Vatandaşların eski güzergâhı talep etmemeleri halinde yeni güzergâhımızın bu şekilde değiştirilmesi düşünülmektedir.

 

* 487 nolu hat için 75 dakikalık aktarma süresinin 90 dakikaya çıkartılması ile ilgili Başkanlığımızca bir çalışma yapılmakta olup, gerek görülmesi halinde bu husus gerçekleştirilecektir.” Denilmektedir.

 

Bilindiği üzere Çubuk-Ankara arasında sefer yapan EGO otobüsleri, daha önceleri Necatibey, Sezerler, Strazburg Caddesi, Celal Bayar Bulvarı güzergâhını takip ediyordu.

 

Umarım yeni güzergâh uygulamasına Çubuklu vatandaşlar karşı çıkmaz. Çünkü bu uygulamayla daha önce 1,5 saat olan dönüş yolculuğu 50-55 dakikaya düşmüştür.

 

Ayrıca otobüslerin Gar ve Gençlik Parkı güzergâhına girmeden direkt olarak Ulus istikametine gitmesi bu süreyi (10-15 dakika) daha azaltacaktır.

 

75 dakikalık aktarma süresinin 90 dakikaya çıkartılmasının gerçekleştirilmesi de, Çubuklu vatandaşların menfaatine olup, aktarmalı seyahat eden vatandaşlar ikinci otobüse daha düşük bir ücretle binebileceklerdir.

 

Diğer maddelerin Çubuklu vatandaşların lehine olması için Çubuk Platformu ile EGO ile

Yazışmalar devam edecektir.


Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’nın raporla ilgili olarak yapmış olduğu açıklama aşağıdadır;

belge-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum