EGO CEP’TE UYGULAMASI ULUSLARARASI BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

EGO CEP’TE UYGULAMASI ULUSLARARASI BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, günümüz teknolojik gelişmelerine orantılı olarak uygulamaya koyduğu yenilikçi projelerden biriyle daha uluslararası alanda ödüle layık görüldü.

 EGO Genel Müdürlüğü’nün Akıllı Ulaşım Sistemi EGO CEP’te projesi, Dünya E-Devletler Organizasyonu (WeGo) yarışmasında “En umut vaat eden e-devlet ödülü” aldı.  

Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Çin’in Chengdu kentinde düzenlenen törende Başkan Melih Gökçek adına, Seul Belediye Başkanı ve aynı zamanda Organizasyon Komitesi Başkanı olan Won Soon Park ve Chengdu Belediye Başkanı Ge Honglin’den EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu aldı.

 

-BAŞKAN GÖKÇEK: “BÜYÜKŞEHİR ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL ALMAYI

SÜRDÜRÜYOR”

   Büyükşehir Belediyesi ve kurumlarının, gerçekleştirdiği hizmetleri sayesinde ulusal ve uluslar arası camiada ödül üzerine ödül almayı sürdürdüğünü kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Daha bir kaç gün önce 25 ülkenin 38 projeyle katıldığı ‘Kent aydınlatma projeleri’nde tüm rakiplerimizi geride bırakarak Dünya birincisi olduk. Bu kez de kent içi ulaşımında EGO Genel Müdürlüğü’nün uyguladığı ‘EGO CEP’te  ile 30 ülkeden 68 proje arasında birinciliğe layık görüldü. Uluslarası Ödüller Projelerimizin Değerini Ortaya Koyuyor” dedi.

 

-AKILLI ULAŞIMA “EN UMUT VAAT EDEN E-DEVLET ÖDÜLÜ”

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan “EGO CEP’te” projesinin  Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Gökçek,  Dünya E-Devletler Organizasyonu (WeGo) yarışmasında; Şehir Yönetimi kategorisinde,  Akıllı Ulaşım (Smart Project) projesiyle “En Umut Vaat eden e-devlet Ödülü” aldığını söyledi. 

          Dünya E-Devletler Organizasyonu (WeGo) yarışmasının Birleşmiş Milletler ile Dünya Bankası tarafından desteklendiğini belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi.

“30 ülkeden 68 farklı projenin yer aldığı yarışma 5 ülkeden uzman jüri tarafından 3 aylık süreç içerisinde 3 aşamada değerlendirildi.

Oldukça önemli olan bu yarışmanın 3 yılda bir düzenlenen Genel Kurul Toplantısı ise bu yıl Çin’in Chengdu şehrinde 3-6 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.”

 

-EGO CEP’TENİN TASARIMI VE YAZILIMI EGO’DAN

EGO CEP’te projesinin uluslararası benzer uygulamalardan daha erişilebilir ve gelişmiş yeteneklere sahip olduğunu, başka ülkelere de örnek teşkil etmesi ve faydalanılması amacıyla bu yarışmaya katıldıklarının altını çizen Başkan Gökçek, tasarımı ve yazılımı tamamen EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan projenin ne kadar doğru ve işlevsel bir hizmet olduğunun alınan ödül ile tescillendiğini belirtti.  

Başkent’teki şehir içi ulaşım kalitesini üst sınırda tutmak için yeni projelerinin yanı sıra otobüs filosunu yenilediklerini de ifade eden Başkan Gökçek, EGO Genel Müdürlüğü’nün sürekli yeni otobüsleri filosuna kattığı için Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nden de (UITP) Avrupa’nın en çevreci filo ödülünü de layık görüldüğünü hatırlattı. 

 

-ULAŞIMDA REHBER “EGO CEP’TE”

EGO Genel Müdürlüğü olarak, 7 bin otobüs durağı ile metro istasyonları arasında 1 milyon 150 bin Başkentlinin huzur ve güvenli bir şekilde taşımacılığının gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Gökçek, EGO CEP’temobil uygulama ile yolcular bulunduğu noktaya en yakın durağı belirleyebiliyor, gitmek istediği yeri adres, durak ve hat olarak herhangi bir yöntemle bulabiliyor. İstediği hattın otobüsünün kaç dakika sonra geleceğini, otobüsün konumu hakkında detaylı bilgiyi on-line olarak alabilmektedirler” dedi.

Toplu taşıma araçlarını kullananların, tüm otobüs duraklarını EGO CEP’te  program aracılığı ile sorgulayıp durakta otobüsü beklemeden ve zaman kaybetmeden istediği yere ulaşabildiklerinin bilgisini veren Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşların sadece gidecekleri yeri ve durak bilgilerini değil bunların yanında herhangi bir sorun varsa sorunlarını fotoğraf eklemek suretiyle gönderebilir, alarm kurabilir, harita kullanabilir, alternatif ulaşım araçlarını seçebilir, varış süreleri ile ücretlendirmeleri de kapsayıcı nitelikte öğrenebilirler.  Duraklardan geçen hatlar ile bu hatlar üzerinde çalışacak otobüs sayıları, yolcu yoğunluğuna göre otobüsün körüklü veya solo olması, hareket saatlerinin sıklık oranları dikkatli bir şekilde planlanmaktadır.”

EGO CEP’te uygulamasının sadece Başkentliler için değil yerli ve yabancı misafirler için de büyük kolaylıklar sağladığının altını çizen Başkan Gökçek, “Misafirlerin gitmek istedikleri yere Nereden?, Nasıl?, Ne zaman? gidilebilecekleri bilgisine ulaşılabileceği rehber niteliğinde mobil uygulamadır.  Hazırlanan bu uygulama halkın isteği doğrultusunda Android, iPhone (İOS) ve windows 8 phone olmak üzere 3 platformda yazılmıştır. Ayrıca, internet erişimi olan tüm cihazlar ile bilgisayarlarla da kolay kullanılabilir bir yapıda program hazırlanmıştır” dedi.

 

 

 

-980 BİN 139 KİŞİ EGO CEP’te UYGULAMASINDAN FAYDALANIYOR

EGO CEP’tenin akıllı cihazlara indirim sayısının 980 bin 139, günlük sorgu sayısının ise 627 bin 680 civarında olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Faydalı bir program olan EGO CEP’te kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır. Akıllı telefonu olmayanlar ile görme engelli vatandaşlar için EGO CEP’te/SMS/SES uygulaması hazırlandı. Bu vatandaşlarımız ise  0312 911 3 911 ve 0850 303 0 306 numaralardan istedikleri sorgulamayı yapabiliyorlar. Ücretsiz SMS hakkı olanlar bu haklarından ücretsiz faydalanabilmektedir. Bugüne kadar 531 bin 331 SMS ve 40 bin 472 sesli arama yapıldı.”

 

EGO CEPTE UYGULAMASININ GENEL ÖZELLİKLERİ

 

-En yakın otobüs durağı, Duraktan geçen hatlar, Otobüsün durağa ne zaman geleceği, Otobüsün online harita üzerinde görüntüsü ile otobüsün markası modeli engelli kullanımına uygun olup olmadığı solomu körüklümü vb görülebilmektedir.

-Toplu taşıma ile nereden nereye gideceğinizi km ve süre ile hat bineceğiniz ve ineceğiniz durağı göstererek bildirmektedir.

-İstediğiniz durakları favorilerinize ekleyerek ev iş gibi direk işlem yapılabilmektedir.

-Sorunları fotoğraflı olarak bildirme imkanı vardır.

-Önemli yerler ve duyurular ekranı vardır.

-Alo 153 arayarak sadece durak numarasını söylememiz halinde otobüslerin durağa ne zaman geldiği söylenmektedir.

- Sık kullanılan duraklar ve hatlar için alarm kurularak otobüs gelmeden önce sesli olarak uyarılabilmektedir.

-0 (312) 911 39 11 numarasına durak 20895 yazarak SMS atılırsa o durağa yaklaşan en yakın 3 otobüsü göstermektedir. (7000 civarındaki durağımıza 5 haneli turuncu kod yapıştırılmıştır.)

-Bu projenin tasarımı ve yazılımı tamamen Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.