Dr.Muhammed Bozdağ

Dr.Muhammed Bozdağ

Eğlenmeli, coşmalı, aşk yaşamalı mıyım? diye soruyor!

-Hocam ben bir liseli olarak günah diye çevremdeki birçok zevkten kendimi mahrum ediyorum. Ama sınıfta çok tutulan arkadaşım beni eleştiriyor. Çevrene ayak uydur, alkol alıyor diye uzak durma, kızlarla da mesafe koyman yanlış, gerekirse bir kızla aşk yaşaman, ille de onunla evlenmen anlamı taşımaz diyor. Çok aşırıya kaçmamak şartıyla bunları yap. Sen 35 yaşındakiler gibi davranıyorsun, mantıklısın ama çevren seni anlamaz, her yaşın güzelliği var, sen de hayatını yaşa. Eğlenip coşacağın, hata yapıp düzelteceğin şeyler olsun hayatında. Bazı şeyleri salla gitsin, kim ne demiş ya da dememiş, bırak kim ne desin bu hayat senin. Canının istediği ibi yaşa diyor. Şimdi hocam ben bu arkadaşımın dediklerini yapayım mı?

-Kardeşim, o hayat senin değil, Allah’ındır ve sana emanettir. Çok yakında da onu senden geri alacaktır. Mezarlar senin yaşında ve senden küçük milyonlarca çocukla dopdoludur. Bir git mezarlığa ve gör ne kadar çok kişinin genç yaşta öldüğünü. Senin garantin mi var? O arkadaşını şeytan ele geçirmiş, ruhunu şeytana köle etmiş. Seninle konuşan o değil, inan bana seninle kesinlikle onun içine giren şeytan konuştu bunları. Şeytan bu zamanda yüzbinlerce insanın ruhunun yerine geçmiştir ve bu çok korkunç bir gelişmedir insanlık için. 
O zevk dediği şeyler nedir? Kızlarla yatıp kalktın ne olacak? O bir coşma mı, eğlence mi? Yarın evleneceğin kadının erkeklerle böyle coştuğunu düşündüğünde vicdanın razı olacak mı? Unutma ki, haram heyecanlıdır, ama yaşattığı zevkten çok ağır bedeller ödetir. O zevki yaşarken beynin dopamin salgılar ve kendinden geçersin, ama o zevk geçer, kendini kullanılmış, kirlenmiş, itilmiş, yalnızlaşmış, vicdanı kararmış bulursun. O bunalımdan kurtulmak için biraz daha gayri meşru şeylere saplanır, biraz daha bunalımı büyütürsün. Sonu ise tamamen şeytana kul olmak, artık tövbe kapısının sana kapatılması, meleklerin seni terk etmesi ve Allahtan sana lanetten başka bir şey kalmamasıdır. 
İnsan yaptığı herşeyin bedelini öder. Tövbe edip ahıretteki hesabından kurtulacak olsa da bir şekilde yaşayacağı kader ona dünyada ettiklerini bulduracaktır. Allah’ın kaderi böyledir. İsyan edip de bedel ödememek yoktur. Bir ömür tövbeyle ağlayıp sızlamak da bir bedeldir. Gençliğimizde nefsimize kapılırsak yarın bize hayırlı bir evlilik nasip edilmez. Başımıza bela olur. Gençliğin bir iki yıllık zevkinin bedeli olarak bir ömür acı çekmek ister misin? Kötü yolda haddi aşanların başına bu gelecek. 
Düşün ki kıyamet günü tüm yaptıklarımızın kayıtlı olduğu amel defterimiz karşımıza çıkacak. Burada unutsak veya gizlesek de orada hiçbir şey gizlenmeyecek. Kime ihanet ettiysek çıkacak karşımıza. Dilimiz inkâr etse elimiz, tenimiz itiraf edecek. O insan cennete gitse bu hatıralar Cennette onu huzursuz eder. Nasıl Rabbime böyle isyan ettim diye kahrolur insan. 
Siz Allah’ın yolunu seçin. Bir gayri müslim yoldan çıkarsa yolunu düzeltebilir, ama bir Müslüman dinine ihanet ederse onun yolunu düzeltme fırsatı çok azdır. Çok düşük ihtimaldir. Bu böyle büyük bir nimete gösterilen vefasızlığa karşı gelen bir kader tokadıdır. 
İki yoldan birine uyacağız. Ya Allahın ve dostlarının yoluna veya şeytanın ve dostlarının yoluna... Size akıl verenler kimin yolunda? Akıllarını öldürmüşler. Salla gitsin, lagı şeytanın lafıdır. Sonu cehennemmiş, boşver. Böyle salla gitsin deyince cehennemden kurtulacak mıyız? 
Tek başınıza da kalsanız Allahın yolundan gidin. Cennetin yolundan gidin. Kimse size değer vermese de Allahın verdiği değerle hiç bir değer boş ölçüşemez. O şehvet zevki sınırlıdır, birkaç denemeden sonra sıfırlanır. Zevkiniz biter, hayatınızın zevki kalmaz. Bu sefer uyuşturucuya yönelir, beyninizi bitirirsiniz. Bu belalı zevki değil, cennetin sonsuz zevkini seçin. Orada tüm zevklerin sonsuz güzelliklerini sonsuza kadar tadabilecekseniz Unutmayin ki zevki veren Alalh’tır. Siz Allah için haram zevkleri terk ederseniz, o sizin yüreğinizi helal zevklerle dolduracak ve sizi bahtiyar kılacaktır. Muhammed Bozdağ

Bu yazı toplam 2845 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar