‘EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ’NDEN KERMES’E DAVET...

‘EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ’NDEN KERMES’E DAVET...

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği (ÇEGDEM), “gelin bir öğrencinin elinden de siz tutun” sloganıyla yola çıkarak bir kermes düzenlemeye karar verdi.

Şuayip YAMAN

 

Bu amaçla, ÇEGDEM Başkanı Hatice ERKAN ile ÇUDEF Genel Başkanı recep Taş ile birlikte ‘Yeni Hanım Eller ve Yemekleri Lokantası’nda kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlediler. Basın mensuplarına konu ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

BASIN AÇIKLAMASI

 

Saygıdeğer basın mensupları;

 

Bilindiği üzere, Derneğimiz, Çubuk ilçesinde kurulmuş olup bölgesel ağırlıklı olmakla beraber Ulusal düzeyde hizmet etmekte olan ve Çubuk Dernekler Federasyonu’nun üyesi bir sivil toplum kuruluşudur.

 

Üyelerinin %90’ı ile Yönetim kurulunun tamamının bayan olduğu derneğimizin temel amacı, oluşturulan gönüllüler(bayan) mahareti ile üretilen gıdaları (hamur işleri başta olmak üzere) satarak muhtaç durumda bulunan üniversite öğrencilerine karşılıksız burs olarak vermektir.

 

Bu bağlamda,  

  •  2008–2009 Öğretim yılında beri 13 öğrenciyle başlayan burs hizmetimiz,
  •  2009 -2010 Eğitim ve Öğretim sezonunda 24,
  •  2010-2011 Eğitim ve Öğretim sezonunda 45,
  •  2011-2012 Eğitim ve Öğretim sezonunda 54,
  •  2012-2013 Eğitim ve Öğretim sezonunda 65,
  •  2013-2014 Eğitim ve Öğretim sezonunda 80,
  •  2014-2015 Eğitim ve Öğretim sezonunda 85 öğrenciye ulaşmıştır.

 

İçinde bulunduğumuz 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonunda bütçemizdeki küçülmenin de olumsuz etkisiyle öğrenci sayısı azaltılmak zorunda kalınmış, buna rağmen bu yılda 55 öğrencimize can simidi olmaya gayret sarf edilmektedir.

 

Kuşkusuz yaptığımız mütevazı miktarlarla her hangi bir öğrencinin eğitimini sürdürmesi mümkün değildir. Bizimkisi her damlanın denize katkı olduğu anlayışı içinde, küçük dokunuşlarla öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını artırmak, yalnız olmadıklarını hissettirmektir.

 

Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere bugüne kadar yüzlerce Üniversite öğrencisine mütevazı ölçülerde de olsa destek olunarak karşılıksız burs sağlayan derneğimiz gelirlerinin büyük bölümünü Çubuk Merkez de hizmet vermekte olan derneğimize ait ‘Hanım Elleri Yöresel Ev Yemekleri Lokanta’mızın gelirlerinden karşılanmaktadır.

 

Ancak, Şu anda içinde bulunduğumuz bu mekânın zorunlu giderlerinden sonra kalan gelirleri taahhütlerimizi karşılamaya ve daha çok çocuğumuza kol kanat germeye yetmemektedir.

 

Bunun yanında bölgesel ölçekte organize edilen festival, şenlik vb. etkinliklerde de stantlar açılmakta, bu stantlarda üretilen gıdalar satılarak gelir elde edilmeye çalışılmaktadır.

 

Bu bağlamda İlçemiz Atatürk Parkında 1-5 Haziran 2016 tarihleri arasında kermes düzenlenecek olup, ilçe halkımızın ilgi ve desteğine ihtiyacımız olduğunu saygıyla açıklamak isteriz.

 

Saygıdeğer basın mensupları,

 

Verdiğimiz burs hizmeti itibariyle, İlçemiz içinde benzeri olmayan derneğimizi kimi mahfillerde birtakım grup veya yapılarla ilişkilendirilerek yaftalanmaya çalışıldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

 

Müteaddit defalar vurguladığımız gibi, derneğimizin kuruluşundan itibaren tüm hayır ve hasenat işleri ile ilgili faaliyet yapan birtakım grup veya yapılarla bir ilişkisi ve alakası bulunmamakta diğer tüm yapılara saygı duymakla beraber hepsine aynı mesafede bulunmakta olup orta yolu tercih etmektedir.

 

Bizler “Her çocuk doğuştan itibaren ailesine emanettir,   etrafında şefkat eli arayan yetim veya yardıma muhtaç çocuklar ise tüm topluma emanettir” inancı ile T.C. Vatandaşı olup, ağırlıklı olarak Çubuk İlçesinde ikamet eden, hangi meşrepten ve mezhepten olursa olsun ihtiyaç sahibi tüm yüksekokul öğrencilerinin hizmetinde olmayı hedeflemiş, bir ölçüde geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ayırım gözetmeksizin kucaklamak azim ve gayretinde olan mütevazı kişileriz.

 

Derneğimiz kapalı bir yapı değildir. Pek çok sivil toplum kuruluşunda da olduğu gibi açıklık ve şeffaflık ilkesi çerçevesinde çalışma yapmakta, tüm gelirleri ve giderleri belgeye dayanmaktadır.  Bu güne kadar tüm yıllar itibariyle ödemelerini bankalar vasıtasıyla yapmakta, ödeme yapılan öğrencilerimizin tüm bilgi ve kayıtları denetime açık bir şekilde hıfzedilmektedir.

 

Bizim olmazsa olmazımız Ülkemizin birliği, bütünlüğü, huzur ve esenliği ile insanlarının mutluluğudur. Bu nedenle ülkemizi huzursuz eden her yapı ve girişim bizleri de huzursuz eder,

 

Bu itibarla, derneğimizi veya camiamızı kimi yapılarla ilişkilendirip karalamaya çalışan karanlık niyetli insanları insafa davet ediyor ve bildikleri bir şey varsa ispatlamalarını ve açıklamalarını bekliyoruz.

 

Bu gibi mesnetsiz ve dayanaksız karalama yapanları şiddetle kınıyor, kimin değirmenine su taşıdığını bilmediğimiz bu müfterileri Allah’a havale ediyoruz.

 

Bu güne kadar bizleri anlayan, yardım ve destekleri ile bizlere güç katan gönül dostlarımıza ve kadirşinas halkımıza sevgi ve saygılar sunuyoruz

 

ÇEGDEM Başkanı Hatice ERKAN, “Yardım Eden Yardım Görür”

 

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği (ÇEGDEM) Başkanı Hatice ERKAN, “Çubuk’u kapalı bir toplum olarak biliyoruz.

Burasını açtığımızdan beri şikâyet konusu edildik. Çeşitli konularda yaftalandık. Ama biz yılmadık. Hizmet için bu haklı mücadelemizde her türlü haksızlığa, engele ve şikâyete rağmen yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz.

Bizim gücümüzü de, imkânlarımızı da aşan bu hizmeti sürdürebilir. Hale getirmek, Çubuk İlçemizdeki tüm hayırsever kardeşlerimizin desteği ile mümkün görünmektedir.

Unutmayalım ki, her çocuk anne ve babasına emanet iken, yetim ve yoksul çocuklar tüm topluma emanettir.

Bu nedenle emanetinize bir nebze olsun sahip çıkmak ve hayatımıza anlam kazandırmak için tüm hayırsever hemşerilerimizden yardım ve destek beklemekteyiz.

Biz kimsenin adamı değiliz. Çalışmalarımızı Allah rızası için yapıyoruz.

Yarın mahşerde Allah için ne yaptın? Diye sorulacak.

Buna haklı bir cevabımız olsun istiyorsak;

Bundan dolayı bugün Allah için ne yaptın?”sorusu, akabinde“yarın Allah için ne yapabilirim?”sorusunu akla getiriyor ise, getirip de bize hayır işleme adına bir karar aldırıyor ise bir değeri vardır, onun dışında pek ehemmiyetli bir sonuca ulaştıramayacaktır.

Bu nedenle Atatürk Parkı’nda 1-5 Haziran 2016 tarihlerinde bir kermes düzenlemeye karar verdik. Geliri fakir öğrencilerimize burs olacak.

 

7’den 77’ye tüm halkımızı kermesimize davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.