Eğitim Gönüllüleri Biraraya Geldi

Eğitim Gönüllüleri Biraraya Geldi

Çubuk'ta bu yıl kurulan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği, tanışma toplantısı düzenledi.

Çubuklu gençlerin okul ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir grup gönüllü bayan tarafından kurulan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Toplantı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerimin okunması ile başladı. Açılış Konuşmasını yapan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Kaya, eğitime verilen hiçbir desteğin boşa çıkmayacağını söyleyerek, nasıl kurulduklarını ve ne gibi çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bu güne kadar dernek olmadan tamamen kendi çabaları ile bir şeyler yaptıklarını söyleyen Kaya, burs müracaatların çok fazla olduğunu hepsine de yetişemediklerini vurgulayarak, daha çok öğrenci okuta bilmek için dernekleşmeye gittiklerini kaydetti. Öğrencilere burs verirken tek aradıkları şartın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak olduğunun altını çizen Kaya, yapılan destek ve yardımlarla tüm öğrencilere ulaşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Çubuklu üniversite öğrencilerini desteklemek için oluşturulan derneğin önemine işaret eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, daha önceleri belediyeler tarafından tarafından bu hizmetin verildiğini ve CHP tarafından Anayasa Mahkemesine başvurarak bu hizmetin kaldırıldığını hatırlattı. Bu sosyal ihtiyacın hayırsever gönüllü kişiler tarafından sürdürülmesinin kendisini ziyadesi ile mutlu ettiğini ifade eden Başkan Özden, her kesin bu projeye destek olmasını istedi. Başkan Özden,""Türkiye"nin her yerinde okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilerimize destek olmamız gerekir. Onların bu durumlarından yararlanmak isteyebilecek illegal grupların, örgütlerin eline bırakmamamız gerekmektedir. Ben bu kardeşlerimizi tebrik ediyor ve ilçemdeki herkesin bu projeye destek olmasını istiyorum""dedi.

Daha sonra Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, "İslam da Kadının Yeri" konulu bir konferans verdi. Konferansın sonunda öğrencilere burs vermek isteyen hayırseverlerden makbuz karşılığında yardım toplandı.

Toplantıya Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, ÇUDEF Başkanı Recep Taş, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.