Dünya Çubuk'ta Buluştu.

Dünya Çubuk'ta Buluştu.

Dört gün sürecek muhteşem festival yüz binlerin akın etmesiyle başladı.


3. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali büyük bir katılımla başladı.Vatandaşlar'ın yoğun ilgi gösterdiği festivale Yerli ve yabancı turistler akın akın gelmeye başladı.Festival'den oldukça memnun olan çubuk halkı ve misafirler"Bu tür organizasyonları içtenli'le destekliyoruz,Çünkü hem ülkemizin tanıtımın'da hemde kültürlerimizin yaşatılmasın'da çok büyük rolü olduğunu görüyoruz.emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.
Festivale, Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu'nun yanı sıra Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, KKTC, Litvanya, Malezya, Güney Kore, Kazakistan büyükelçileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

 

“İlçemize Hoş Geldiniz Sefa Getirdiniz ”

 

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca misafirlere ve halka seslenerek hepiniz hoş geldiniz sefa getirdiniz diyerek şunları söyledi;” Bu sene üçüncüsünü yaptığımız festivalimiz her geçen gün büyüyerek devam edecek. Kültürlerin buluştuğu bu gibi festivaller dünya barışına katkı sağlayarak dostlukların pekişmesine neden olacaktır. Ekonomik olarak da girdilerin sağlandığı festival ilçemizde sivil toplum örgütlerimiz, resmi kurumlarımız, siyasi parti teşkilatları ve  7 den 77 ilçe halkının topyekûn  sahiplenmesi festivalin her geçen gün büyümesine neden olmaktadır. Bu birlik beraberlik sayesinde ilçemizde büyümede hak ettiği yere gelecektir” dedi

 

 

Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, 3. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin ilçenin yalnız Türkiye'de değil, dünyada da tanıtılmasında önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

 


Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, ''Bu uluslararası turşu ve kültür festivalini kim başlatmış ve devam ettirmişse Allah onlardan razı olsun, gerçek bir uluslararası festivale dönüşmüş bulunuyor. Festival, Çubuk'un değil Türkiye'de, dünyada da tanıtılmasında önemli bir rol üstleniyor'' dedi.
Festivale diğer ülkelerden katılım olduğuna dikkat çeken Yazıcıoğlu, ülkeler arasındaki dayanışma, dostluk ve kardeşlik duygularını bu etkinliklerle pekiştirdiğini kaydetti. Yazıcıoğlu, etkinliğin ilçe ekonomisine de katkıda bulunduğunu bildirdi.
İlçenin son yıllarda ''yoğun ve büyük bir hamle içerisinde'' olduğuna da değinen Yazıcıoğlu, ''Çok kısa sürede hizmete girecek olan hayvancılıkla ilgili organize sanayi bölgesi, Çubuk'un çehresini tamamıyla değiştirecek bir yatırım programıdır'' diye konuştu.


Festival, Çubuk Devlet hastanesi önünde toplanan katılımcıların mehter takımı eşliğinde, Atatürk Parkı'ndaki festival alanına yürümesiyle başladı.Saygı Duruşu,İstiklal marşı ve Kur'anı kerim okunmasıy'la Başlanan festival Mahalli sanatçılar'ın konserleriyle gece saat 01:00'a kadar devam etti.
Festivalin açılış töreninde Mehter Takımı konser verdi, KKTC ve Litvanya'dan gelen gruplar halk oyunlarını sundu.Mahalli sanatçılar
Çeşit çeşit turşuların sergilendiği festivalde, Malezya, Endonezya, Litvanya, Filipinler, Tayland ve KKTC'den gelen gruplar da tanıtım standı açtı.
Gruplar, stantta kendi turşuları ile kültür ürünlerini sergiledi.

 Festival, her gün 14 saat kesintisiz eğlenceler eşliğinde 9 Eylül'e kadar devam edecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum