Düğün sezonunda maganda semineri

Düğün sezonunda maganda semineri

Çubuk Kaymakamı, mahalle ve köy düğünlerinde rastgele silah sıkılmasının önüne geçilmesi için sıkı tedbirlerin alınacağını açıkladı.

ÇUBUK Kaymakamı Meftun Dallı, yaz dönemiyle birlikte mahalle ve köy düğünlerinin başladığına dikkat çekerken, bu amaçla halkı uyarmak açısından "maganda" semineri yapılacağını açıkladı.

Herkese görev düşüyor

Kaymakam Meftun Dallı, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve bazı mahalle muhtarlarının katılacağı seminerin 17 Haziran"da Vergi Dairesi Toplantı Salonu"nda gerçekleştirileceğini belirtti. Magandalığın önlenmesinde herkese görev düştüğünü vurgulayan Dallı, “İlçemizdeki taleplerde düğün sahiplerinin "silah atılmayacak" şeklinde tahahütte bulunmalarına rağmen bir çoğu gösterdiğimiz anlayışı istismar ediyor” dedi.

Kaymakam Dallı: Tim oluşturulacak

KAYMAKAM, “Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde düğünlerde silah atmaya yeltenenlere ve havai fişek atan düğün sahiplerine karşı maganda timi oluşturacağız ” dedi. İlçe Emniyet Müdürü Ali Sinop ve İlçe Jandarma Komutanı Şener Sağlam"ın da katılacağı seminerde, Çubuk Kaymakamlığı ve sivil toplum kuruluşlarınca düğünlerde mermi ve havai fişek atılarak tehlikeye ve ekonomik savurganlığa yol açan davranışlar yerine düğün sahiplerinin eğitime katkı bulunmaları konusunda kampanya başlatılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.