Düğün magandasına geçit verilmeyecek

Düğün magandasına geçit verilmeyecek

Çubuk Kaymakamı Dallı, düğünlerde rastgele ateş edenler, ruhsatsız olarak havai fişek satan ve atanlar hakkında işlem yapılacağını açıkladı. Zanlılara 5 bin TL. çevre cezası uygulanacak.

Kaymakam Meftun Dallı başkanlığında Çubuk Vergi Dairesi salonunda gerçekleştirilen seminere, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur, İlçe Emniyet Müdürü Ali Sinop, sivil toplum örgütlerinin başkanları, mahalle muhtarları, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Seminerde konuşan savcı Zafer Dur, düğün ve şenliklerde silah atanların emniyet ve jandarma tarafından yakalanarak bir gün nezarette tutulmasında yasal sakınca bulunmadığını söyledi.


Alışkanlık son bulmalı

Dallı, “İlçemizdeki düğünlerde şenlik ve etkinliklerdeki silah atma alışkanlığının artık sona ermesi gerekiyor. Bugüne kadar ciddi bir kazanın olmaması şans eseridir. İçişleri Bakanlığı"nın bu konudaki talimatları doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Kimsenin canını yakma niyetinde değiliz. Bu konuda kimseye farklı bir tolerans tanıma gibi bir şansımız yok. Düğün sahiplerinin bu konuda şimdiden bizlere hak vermesi ve anlayış göstermelerini rica ediyorum” dedi.

Uygulamanın yanındayız

DÜĞÜN ve sünnet gibi törenler sırasında havai fişek atılmaması konusunda da vatandaşları uyaran Dallı, rusatsız olarak havai fişek satan ve atanlar hakkında da yasal işlem yapılacağını söyledi. Emre aykırı hareket edenlere Kabahatler Kanunu"nda öngörülen 140 TL"lik cezanın yanı sıra 5 bin liralık çevre cezasının da uygulanabileceği belirtildi. Belediye Başkanı Lokman Özden ise, “Darılan darılsın, küsen küssün. Bu konuda mülki ve adli makamların yapacağı uygulamaların yanındayız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.