Drift yapmak için özel araç yaptılar

Drift yapmak için özel araç yaptılar

Adrenalin tutkunu iki arkadaş, drift yapabilmek için motosiklet ve su motoru kullanarak isimleri "Köy Fırtınası" ve "Sanayi Fırtınası" olan 2 özel araç üretti

HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan iki arkadaş bir araya gelerek, hurda motosiklet ve su motorlarından 4 tekerlekli "Köy Fırtınası" ve "Sanayi Fırtınası" isimli 2 ayrı araç üretti. 

Çubuk'ta yaşayan iki arkadaş bir araya gelerek, hurda motosiklet ve su motorlarından 4 tekerlekli "Köy Fırtınası" ve "Sanayi Fırtınası" isimli 2 ayrı araç üretti. Çubuk'ta baba mesleği tornacılık yapan Umut Kuvvet (24) ileGazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nde okuyan Kutay Ala (21), hurda motosiklet ve su motorlarından 4 tekerlekli 2 ayrı araç yaptı.

drift-yapmak-icin-ozel-arac-yaptilar-4832150.jpeg

Motosiklet motoru takılan ve 5 ileri şanzımanı olan 4 tekerlekli "Köy Fırtınası" isimli araç, saatte 110 kilometre hız yapabiliyor. Su motoru takılan ve otomatik şanzımanı olan 4 tekerlekli "Sanayi Fırtınası" ise saatte 80 kilometre hız yapabiliyor. Yapımında, motosiklet ve su motoru kullanılan araçların tekerlekleri el arabasından, direksiyonu hurda otomobilden, şoför koltuğu traktörden ve fren sistemleri ise değişik otomobillerden alındı.

drift-yapmak-icin-ozel-arac-yaptilar-4832162.jpeg

Umut Kuvvet, yaptığı açıklamada, hurdadan aldıkları parçaları titizlikle elden geçirdiklerini ve yaptıkları araçla bir depo benzinle 250-300 kilometre arasında yol kat edebildiklerini söyledi. "Sanayi Fırtınası"nın yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Kuvvet, şunları kaydetti:

BİN 300 LİRA MASRAF YAPTILAR

"Tornacılık, baba mesleğimdir. Küçük yaştan bu tarafa, motorlu araçlara ayrı bir hevesimiz vardı. Bu aracı, arkadaşımla 20 iş günü içerisinde yaptık. Önce iskeletini yaptık. Daha sonra kayış kasnak sitemiyle çalıştırmaya başladık. Parçaların tamamını, hurdadan temin ettik. Toplamda bin 300 TL gibi bir masrafımız oldu. Bununla sanayide malzeme getirip götürüyoruz. Bizim için en önemlisi de sıfır çiziyoruz. Gönlümüzce sıfır çizmek için böyle bir araç yaptık. Plakası olmadığı ve motorlu araçlar sınıfına girmediği için bunlara ceza kesemiyorlar ve el koyamıyorlar. Alsalar da ne yapacaklar. Arkadaşlarla geziyoruz, eğleniyoruz. İstediğimiz gibi sıfır çiziyoruz, drift yapıyoruz. Hafta sonu pikniğe gidiyoruz. Yolda görenler şaşırıyor."

Kutay Ala ise yaptıkları araçları çok amaçlı kullandıklarını aktararak, "Araçlarda iki ayrı motor kullanıldı. Birisi vitesli diğeri ise ağır hizmet tipi motorludur. Birisi 200 cc diğeri ise 150 cc. Biri otomatik şanzıman, diğeri 5 ileri şanzımandır. Araçlarımızdan ağır hizmet şanzımanı olan 80 kilometre, vitesli olanı ise 110 kilometre saatte hız yapabilmektedir. Her ikisi de spor yapmak ve özellikle de sıfır çizmek için kullanılabilmektedir. Sıfır çizmeye şu yönde bir özentimiz var. Biraz filmlerden, gerekse adrenalinden dolayı kamuya kapalı alanlarda sıfır çizmek insanı rahatlatıyor" diye konuştu. Bundan sonraki hedeflerinin elektrikli araç üretmek olduğunu anlatan Ala, "Bize gösterilen ilgiden çok memnunuz. Bundan sonra ATV başta olmak üzere elektrikli araçlar üretmek için çalışmalarımıza başladık. Bize destek verilirse daha iyi şeyler yapabiliriz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haberler.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.