DPT'nin Başarılı Bürokratı Çubuk'tan

DPT'nin Başarılı Bürokratı Çubuk'tan

Çubuk'un gururu genç bürokrat Kamil Taşçı başarıdan başarıya koşuyor.

Daha önce hazırladığı süt üretimi projesiyle büyük başarı sağlayan,Kalkınma Bakanlığı, İzleme, Değerlendirme ve Analiz Dairesi Başkanı Kamil Taşçı hazırladığı projelerle göz doldurmaya devamediyor.
 
Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından 5 Temmuz 2012 tarihinde SDE konferans salonunda düzenlenen “2023 Vizyonu ve Türkiye’de Yazılım Sektörü” başlıklı panele katılan Kalkınma Bakanlığı, İzleme, Değerlendirme ve Analiz Dairesi Başkanı Kamil Taşçı ,"yazılım sektöründe yapılan ilk çalışmanın devletin desteğiyle gerçekleştiğini belirterek bu sektörün tarihine ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Yazılım sektöründe belli dönemlerdeki devrimsel değişimlere değinen Taşçı, 2010’larda küresel krizden dolayı belirsizliğin başladığı bir dönem olduğunu ancak Bulut Bilişim, e-Devlet hizmetleri ve yeni gelişen pazarların bu sektör için bir fırsat oluşturduğunu belirtti.
 
Bu sektör kritik bir sektör değil ancak stratejik bir sektördür” ifadesini kullanan Taşçı, yazılım sektörünün ulusal güvenlik açısından vazgeçilmez olduğuna değindi. Türkiye’deki sektör açısından en önemli fırsatlardan birinin cumhuriyet tarihinin en büyük teşvikinin veriliyor olduğunu ifade eden Taşçı, sektörün arkasında devletin olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin başka ülke örnekleri ve modellerinden faydalanması, hedef pazarlara odaklanması, e-devlet projelerinin yaygınlaşması, insan kaynaklarına önem verilmesi, Ar-Ge ve innovasyon çalışmalarına yoğunlaşılması ve yerli sektörü uluslararası bir markaya dönüştürecek olan “Türktech” programı gibi politikaların Türkiye’deki yerli yazılım sektörünün gelişmesi için önemli olduğunu açıklayarak konuşmasını bitirdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum