DP İlçe Kongresi Yapıldı

DP İlçe Kongresi Yapıldı

Demokrat Parti (DP) Çubuk İlçe Teşkilatı’nın 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Mehmet Emin Ertürk başkanlığa seçildi.

 

                                                                                                                                                     Şuayip YAMAN

             Demokrat Parti (DP) Çubuk İlçe Teşkilatı’nın 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Mehmet Emin Ertürk başkanlığa seçildi.

 

            Kongre, 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 12.00’de Kızılay Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

            Kongre’ye, DP Ankara İl Başkanı Bülent Şimşek Özçelik, İl teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, Ankara İlçe teşkilatlarının yöneticilerinin yanı sıra Kırıkkale eski milletvekili Sadık Avundukluoğlu katıldılar.

 

             İlçe Başkanı Mehmet Emin Ertürk yaptığı açılış konuşmasında; “Genel Başkanımızın da dediği gibi, ‘Konuşan, düşünen, yasaksız ve barış içinde bir Türkiye’yi yeniden oluşturacağız’ sloganı ile yola çıktık. Bu Kongre, Parti’mizin ilerlemiş olduğu büyük yolda şahlanmak için yaptığı ilk hareketlerden birisidir. Sizlerin sayesinde halk iktidarını getireceğiz” dedi.

 

            İl Başkanı Özçelik; “Başarıya Mahkum Değil, mecburuz”

 

            DP Ankara İl Başkanı Bülent Şimşek Özçelik Çubuk’u çok iyi tanıdığını ve Çubuk’la ilgili hatıralarını anlattığı konuşmasında, “Bir zamanlar Çubuk’ta insanlar veresiye alış-veriş yapar. Harmandan sonra da borçlarını öderlerdi. İnsanlarda karşılıklı güven vardı. Ne yazıktır ki şimdilerde bu tür örf, adet ve gelenekler kaybolmaya başladı. Burada çok iyi siyasetçiler vardı. Bura insanı çok misafirperverdi. Cana yakındı.

 

Kültürel değerler eski adet ve gelenekler ilçelerimizde artık teker teker yok olmaya başladı. DP ve AP’nin eski şaşalı dönemleri yok ise bunun nedeni eski kültür ve değerlerin yok olmasıdır.  Biz bunları tekrar geri getireceğiz.

 

DP’nin Çubuk’ta yükselişi bizi onurlandıracaktır. Birbirinizi sevin, büyükleri ziyaret edin, ecdatlarınızı anın, onları unutmayın.. Onlar sayesinde buradayız ve yaşıyoruz.

 

Biz siyasetçilerin en büyük meyvesi kalabalık toplulukların olmasıdır.

 

Ülkede gidişat kötü.. Bizim yaptığımız Partimizi meşru bir zemine oturtmaktır. Bunu için de ülkenin en ücra kesimine giderek bu kötü gidişe dur demektir. Vatandaşa birebir doğruyu anlatırsak herkes doğruyu görecektir.

 

 Demokrasinin kılıcı biziz.  Bu hakkı halktan alacağız.  Bu yol DP’yi mutlu sona götürecektir. Başarıya mahkûm değil, mecburuz.

 

28 Mayıs 2020 tarihinde Ankara İl Kongremizi yapacağız sizleri orada misafir etmekten mutluluk duyacağız” dedi.

 

Tek listenin oylandığı seçimde 98 delegeden 71’i genel kurula katılmış 70 kişi oy kullanmıştır.

 

Mehmet Emin Ertürk başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil üyeliklerine; Kazım Şahin, Güven Munzur, M.Cihan Çağlıoğlu, Hasan Horat, Hayri Esenyel, Cengiz Alkan, İsmail Aydos, Ali Bektaş, Yaşar Yalçın, Musa Laleci, Hüseyin Kocabaş, Necati Yazıcı, Adem Köroğlu ve Cihangir Keyvan,

 

Disiplin Kurulu Asil üyeliklerine; H.Hüseyin Konakman, Bekir Şentürk, İbrahim Günay, Dursun Kuzucu, Sadullah Çelik, Dursun Horat ve Ömer Sayın,

 

İl Delegeliklerine ise; Mehmet Emin Ertürk, Kazım Şahin, Güven Munzur, M.Cihan Çağlıoğlu, Hasan Horat, Hayri Esenyel, İsmail Aydos, Ali Bektaş, H.Hüseyin Konakman, Cihangir Keyvan, Ekrem Bilgin ve Sebahattin Şahin seçildiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.