DP Çubuk İlçe Başkanlığına M.Emin Ertürk Getirildi

DP Çubuk İlçe Başkanlığına M.Emin Ertürk Getirildi

Demokrat Parti Çubuk İlçe Başkanlığı’na Mehmet Emin Ertürk getirildi.

Fiilen 1983"te siyasete başlayan DP Çubuk ilçe Başkanı Mehmet Emin Ertürk, 1997 – 2004 yıllarında Demokrat Türkiye Partisi ilçe başkanlığı, 2004 yılı yerel seçimlerde Çubuk Belediye Başkanı adayı oldu. Şuan itibariyle DP Çubuk ilçe başkanlığına atama ile getirildi.

TÜRKİYE BELİRSİZLİK İÇİNDE

Türkiye"nin belirsizlik içinde olduğunu belirten Ertürk, “ Türkiye kayıplar ülkesi haline geldi. Gerek iç, gerekse dış politikada milli bir tavır olmadı, bir duruş sergilenmediği belli. Bu gün üniten devlet yapısı parçalanmak isteniyor. Belirli bir azınlığa demokratik açılım adı altında AB ve ABD"nin dayatması ile yeni bir konum, yeni bir yapılanma adı altında eyalet verilmek isteniyor. Şuan da işsizlik diz boyu, ekonomi kötü durumda, özelleştirme adı altında devletin hem milli hem de gayrı milli kurumları satıldı. Hem devlet kontrolü hem de para kontrolü yabancı sermayenin eline geçti. Pancar, buğday gibi tarım ekonomisinde çökertilmeye gidiliyor. Ülkenin bu sıkıntılı durumunda Sayın Cindoruk, DP"nin 1946 ruhunu ve gücünü ülke çapında toparlamak için uğraş veriyor. Türkiye"nin durum ve sıkıntılarını, görerek ülkenin sağduyulu insanlarına siyasi partileri tek çatı altında toplamak ve birleştirme gayreti içinde partimizin başına gelmiştir. Kendisi ikbalde, genel başkanlık, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı gibi beklentide olmadığını belirtti. Yapılacak ilk genel kongrede partiyi genç, dinamik yerlere bırakacağını ifade etmiştir. Demokrat Parti ve Anavatan Partisi artık birleşti. Biz samimiyiz” diye konuştu.

YENİ BİR KADRO OLUŞTURDUK

İlçede yeni bir kadro oluştuklarını belirten Başkan Ertürk; “Biz Çubuk"un sorunlarını görüyor, biliyoruz. Çubuk tarım ilçesi, yanlış imarlarla tarım alanları binalarla doldu. Haddinden fazla konut yapılıyor. Bunun bir an önce önlenmesi gerekir. Tarım sanayi istihdamı yapılmadı. Tarıma dayalı fabrika ve üretici tesisi kurulmalı. Belediyenin buna destek verip, katkıda bulunması gerekir. Belediyenin sanayi gibi çalışması gerekir. Çubuk Ankara"ya bağlı olduğu için özgürce çalışamıyor. İlçemizde Turizm potansiyeli var. Çubuk"ta 2 adet baraj, Karagöl, tarihi ve gezilecek birçok değerli yerleri var. Bu güzellikler ön plana çıkartılıp turizm potansiyeli yaratılabilir. İş bulamayan gençlere iş bulma değil, iş sahası yaratmak lazım. Burada belediye ve diğer kuruluşlar öncü olmalı. Gerek siyasi gerekse tarım olarak iş sahalaraı yaratmalıyız” dedi.

TÜRKİYE" DE DEĞİŞİM OLDU

DP"nin alternatif bir parti olacağının altını çizen Ertürk; “ Türkiye"de değişim oldu. DP ülkenin sıkıntılarıyla baş edebilecek tek parti. Gelin sağduyu ile birleşelim. Her şeyimizle özümüze dönelim. Bayrağımızı, ülkemizi sevelim. Devletimize saygılı olalım. DP misyonu budur. Biz bayrak, devlet, millet, ülke sevgisi ile mahalli görevimizi yapıyoruz” diye konuştu.

Mehmet Emin Ertürk Kimdir?

1948"de Çubuk"ta doğdu. İlk, orta Lise ve Üniversite Gazi üniversitesi Mühendislik okudu. Evli 2 çocuk babası. Çubuk Belediyesinde imar müdürlüğünde, 7 sene DSİ" de görev yaptı. Serbest Mimar Müteahhitlik işleri ile uğraşmakta.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum