Domates Şenliği'ne Davet

Domates Şenliği'ne Davet

Çubuk’un Akkuzulu Mahallesinde bu yıl ilk defa 01 Ağustos 2010 pazar günü domates şenliği yapılacak.

Çubuk’un Akkuzulu Mahallesinde bu yıl ilk defa 01 Ağustos 2010 pazar günü yapılacak olan ‘Akkuzulu Domates Şenliği’ ile domates hasadının başlayacağını kaydeden Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma ve Kültür Dernek Başkanı Fatih Küçük, mahalle halkının yetiştirdiği ürünleri yapılan şenlikle tüm Türkiye’ye duyuracaklarını söyledi. Son yıllarda yetiştirilen domates başta olmak üzere fasulye ve biber gibi sebzelerle Ankara’nın önemli oranda sebzesini mahallelerinde yetiştirdiklerini vurgulayan Küçük, ’’Sayın Çubuk Belediye Başkanımız Lokman Özden’in girişimleri ve destekleri ile üreticimizin bin bir güçlükle ürettikleri ürünü değerinde ve yerinde satması için önce duyuracağız, sonra tadını ve özelliklerini tanıtacağız. Pazarda daha etkin hale gelebilmek ve kalitenin devamlılığını sağlaya bilmek için bunu yapmak zorundayız. Üreticimizin ürettikleri sadece buraya has lezzeti, kapı kapı dolaşarak pazar arayarak değerinden daha az ücrete satması değil de, yerinde ve değerinde satmasını istiyoruz. Bunun içinde böyle bir şenlik yapmayı başkanımız ile birlikte planladık. Ben buradan tüm mahalle halkımız adına kendilerine ve ekibine teşekkür ederim’’dedi

                Şenliğin Pazar günü saat 16:00’da başlayacağını ve gece geç saatlere kadar devam edeceğini söyleyen Küçük, gelen misafirlere yöresel ürünlerin yanında domatesten yapılan melemen, ayran, bulgur pilavı ve bazlama gibi yöresel yemekler de ikram edeceklerini belirterek, ’’Şenlik alanına kurulacak stantlarda mahalle halkı doğal ortamda yetiştirdikleri ürünleri bir taraftan tattıırırken, bir taraftan da toptan ve perakende satış yapacaklar. Ayrıca şenlik günü toptancı halinden davet edeceğimiz esnaf ile üreticiyi de buluşturacağız. Bunların yanında şenliğimiz Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mehteran Bölüğünün vereceği konser ile başlayacak. Daha sonra Türk Halk Müziği sanatçılarının ve yerel sanatçıların Ankara havaları konseri ile devam edecek. Sürpriz çekilişlerin, çeşitli yarışmaların ve halk oyunları gruplarının gösterilerinin de olacağı şenlikte, en güzel domates yetiştiricisi ve domates şenliği ağası da seçilecek’’ diye belirtti.

İlçede düzenlenen tüm etkinliklere olduğu gibi ilçenin en önemli sebze üreticisi olan Akkuzulu Mahallesinde de yapılacak Akkuzulu Domates Şenliğine her türlü desteği vereceklerini söyleyen Başkan Özden, çalışkan ve üreten insanları motive etmek gerektiğini işaret ederek, ’’Üreten ve çalışkan insanlarımızı her zaman motive etmeliyiz ki, üretime aynı istek ve heyecanla devam etsinler. Akkuzulu mahallemizin insanları da gerçekten çok çalışkan ve üretken insanlarımızdandır. Ayrıca biz belediye olarak ilçemizin değerlerini gün ışığına çıkarmak istiyoruz. Bunun içinde derneklerimize önderlik ederek, destek oluyoruz. Domates ve vişne şenliklerimizde bu şekilde derneklerimiz organize ediyor ve bizde kendilerine her türlü desteği veriyoruz. Amacımız ilçemizi her alanda olduğu gibi sosyal alanda, turizmde ve ekonomik alanda da etkin hale getirmektir’’ diyerek, tüm Ankaralıları 01 Ağustos 2010 Pazar günü saat 16:00 da Akkuzulu Mahallesinde ilk defa yapılacak Akkuzulu Domates Şenliğine davet etti.
2img_3814.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.