Dolu Yağışı ,Tarım Arazilerini Vurdu

Dolu Yağışı ,Tarım Arazilerini Vurdu

Ankara'da önceki gün ceviz büyüklüğünde yağan dolu, tarım arazilerini vurdu.

Şiddetli yağış sonrasında oluşan dolu, tarım arazilerinin dışında araçlara da zarar verirken, ağaç dallarından çatılara, hatta güneş enerjisi cihazlarının kırılmasına neden oldu.
 

İlçe tarım müdürlükleri tarafından tarım arazilerindeki hasar tespit çalışmaları devam ederken, ilk etapta Kızılcahamam, Çubuk, Gölbaşı'ndaki tarım arazilerinde dolu yağışının ekili alanları olumsuz yönde etkilediği öğrenildi.

Ankara Tarım İl Müdürlüğü, dolu yağışı sonrasında tarım arazilerinin bilançosunu çıkardı. Kızılcahamam'ın Çeltikçi dışındaki 6 bölgesinde arpa, buğday, sebze ve meyve bahçeleri, Çubuk'un 4 köyünde, Gölbaşı'nda da 2 köyde tarım arazileri dolu yağışından zarar gördü.

Ankara Tarım İl Müdürü Rukneddin Ceyhun, dolu yağışının sigorta kapsamında yer aldığını ifade ederek, "Tarlaları sigorta kapsamında olan çiftçiler, zararlarının karşılığını alacak." dedi.

Cihan

Ceyhun, tarım sigortası olmayan çiftçilerin de bir an önce sigorta yaptırması tavsiyesinde bulunarak, böylece olası felaketlerde tarım arazilerinin ve mahsullerinin garanti altında olacağını söyledi. Ceyhun, tüm ilçe tarım birimlerinin teyakkuz halinde olduğunu ifade ederek, hasar tespit çalışmalarının da hızla devam ettiğini söyledi.

Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez de dolu yağışından zarar gören çiftçiler için Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'ndan alınan kredi borçlarının ertelenmesi ile ücretsiz tohum verilmesini istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.