Doğalgaz Resmi kurumlara Verilecek

Doğalgaz Resmi kurumlara Verilecek

Çubuk’ta sürdürülen doğalgaz çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı ve hangi mahalleleri kapsayacağı hakkında bir açıklama yapan Başkan Tuğluca, söylentilere son noktayı koydu.

Tüm mahallelerde 2009 yılında tamamen doğalgaz yakılacağı konusunda ilçede çıkan söylentiler üzerine, kışlık yakıtlarını almayan vatandaşların mağdur olmamaları için bir açıklama yapan Başkan Tuğluca şunları söyledi;” İlçemizde 2007 yılının sonunda ilk etapta Cumhuriyet Mahallemizde başlayan doğalgaz çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. İlk etapta Cumhuriyet Mahallemizde başlamasının sebebi, yeni yapılaşmanın ve konut yoğunluğunun en çok olduğu mahalle olmasından dolayıdır. Cumhuriyet Mahallesinin büyük bir kısmının ana hatlarının tamamlandığı doğal gaz çalışmasında, önümüzdeki günlerde servis hatları tamamlanmayan kısımlarında tamamlanması hedeflenmektedir.


Bu günlerde Cumhuriyet Mahallemizde doğalgaz çalışmalarına ara verilmesinin sebebi Resmi Kurumlara ve Okullara doğalgaz çekilmesi için çalışmaların yapılmasından dolayıdır. Başkent Doğalgaz AŞ. Genel Müdürü Veysel Karani Demir Bey ile yaptığımız son görüşmede ilçenin tamamen doğalgazdan yararlanmasının 3 yıl süre bileceği belirtildi. Mart ayına kadar 40 km lik bir hattın daha çekilmesi planlanmaktadır. Resmi kurumlara ve okullara götürülen doğalgazın gidiş güzergâhlarında olan konut ve işyerlerinin doğalgaz bağlantılarının da Mart ayına kadar tamamlanması öngörülmektedir. Cumhuriyet Mahallesi, Resmi kurum ve okulların güzergâhında olmayan yerlerin doğalgazdan bu yıl yararlanmaları bu şartlarda olanaksız görünmektedir. Bu hatların dışında kalan yerlerin doğalgazdan yararlanmaları zaman alacağından dolayı olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için vatandaşlarımızın kışlık hazırlıklarını bunları göz önünde bulundurarak yapmaları menfaatlerinedir.” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum