Doğal Tasarım Ürünleri Kursu Açıldı

Doğal Tasarım Ürünleri Kursu Açıldı

Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde "Doğal Tasarım Ürünleri Kursu" açıldı.

Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde "Doğal Tasarım Ürünleri Kursu" açıldı.

Sanat Tarihçisi Uğur Soydan tarafından 20 öğrenciye verilecek kursun açıldığını bildiren Okul Müdürü Çetin Sümer, kursun grafik ve tasarım konusunda temeli olan öğrencilerin becerilerini daha da çok geliştireceğine inandığını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde açılan "Doğal Tasarım Ürünleri Sergisi"ni öğrencileri ile birlikte gezdiklerini kaydeden Sümer, "Öğrencilerimize ve hocalımıza bu kursu isteyip istemediklerini tek tek sorduk ve bu branşta kurs açmanın faydalı olacağına karar verdik. Sağ olun hocamızda bizi kırmayarak, kursu açtı ve çalışmaya da başladı" dedi.

Kursa ilginin büyük olduğunu söyleyen Soydan, yarıyıl tatillerinde öğrencilerin bu kursu almak istemesi bir eğitimci olarak kendileri gururlandırdığını belirtti. Soydan, bitkisel malzemeler kullanılarak yapılan tablo, duvar askılıkları, bitkisel kompozisyonlar, biblolar, vazolar, çekmeceler gibi tasarımların yanı sıra çevreden toplanan ve kullanılmayacak durumda olan malzemeler kullanılarak yapılan fantezi tablolar ve çeşitli ağaçlar kullanılarak yapılan eserlerin tasarımını öğrencilere uygulamalı olarak göstereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.