DOÇ.DR.ZELİHA KOÇAK TUFAN YÖK ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

DOÇ.DR.ZELİHA KOÇAK TUFAN YÖK ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zeliha KOÇAK TUFAN Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof.Dr. Osman Öztürk’ün vefatı nedeniyle boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zeliha Kocak Tufan’ın Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 6'ıncı maddesinin (b) fıkrası gereğince onayladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atanan Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, kurul tarihindeki ilk başörtülü üye oldu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, akademik geçmişi ve üniversitedeki faaliyetleri sebebiyle Doç. Dr. Tufan’ı, YÖK üyeliği için uygun buldu. Davutoğlu’nun, dün Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan’ı kabul ederek görüştüğü bildirildi.

Doç. Dr. Tufan, 1977 yılında Wedel’de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Tufan, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. Tufan, 2007 yılında Hollanda Leiden Üniversitesi’nde moleküler yöntemler üzerine çalıştı, Macaristan’da Szeged Üniversitesi’nde anaerob referans laboratuvarında ve Oxford Üniveristesi’nde kemik-eklem enfeksiyonları bölümünde observer olarak bulundu.

Doçentlik ünvanını 2012 yılında alan Tufan, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nde çalışıyor. Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Danışma Kurulu, Doctors Worldwide ve Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları Derneği üyesi olan Tufan, evli ve iki çocuk annesi.

Tufan, hepatit hastaları ile ilgili hepatitte umut ve hepatitte hasta yolculuğu gibi sosyal projeler yürüttü. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi genç yeryüzü doktorları danışman hocası olan Tufan, öğrenci proje ve makale gruplarını yönetiyor. Doç. Dr. Tufan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi multidisipliner araştırma topluluğu başkan yardımcısı görevinde bulunuyor.

AA

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.