Diyanet Kuruluşunun 86.Yılını Kutluyor

Diyanet Kuruluşunun 86.Yılını Kutluyor

3 Mart 1924 tarihinde kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruluşunun 86. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluşunun 86. Yıldönümü bir dizi etkinlikle kutlanıyor.Bu amaçla , bugün saat 10.00"da Ankara"da Özel Program düzenlendi.Düzenlenen proğram uydu aracılığı ile Çubuk Müftülüğü toplantı salonunda din görevlileri tarafındanda ilgiyle izlendi.

1.20100303232617.jpg

2.20100303232633.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı , 2010 yılı Kuran"ın nüzulünün 1400. yılı ile kuruluşunun 86. Yıldönümü için tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr Ali Bardakoğlu, “3 Mart 1924"de aynı Kanunla kurulan Genelkurmay Başkanlığı gibi siyaset üstü bir kurum olarak tasarlanan Diyanet İşleri Başkanlığının başlangıçta yüksek itibarlı bir kurum olarak tasavvur edildiğini, ancak bu öngörünün ve bu yöndeki ilk dönem uygulamaların ileriki dönemlerde çok iyi algılanamadığını, korunamadığını ve kurumun giderek sıradanlaştırıldığını söylersek kimseye haksızlık etmiş olmayız. Başlangıçta yeni kurulan devletin itibarını pekiştirerek şekillenen Diyanet İşleri Başkanlığı, ilerleyen süreçlerde maalesef kendi itibarını kendisi üretmek zorunda kalmıştır.”dedi.

2010 yılının Kuran Yılı olarak belirlediklerini belirten Bardakoğlu; “Diyanet İşleri Başkanlığı, dinimizin temel kaynağı Kur'an-ı Kerim'in, Peygamber Efendimize (s.a.s)  vahy edilmeye başlanmasının 1400. yılı münasebetiyle 2010 yılını  "Kur"an Yılı" ilan etmiş ve bu yılda toplumu Kur"an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber konusunda daha etkili bir şekilde aydınlatmayı planlamış ve bu çerçevede bir dizi program düzenlemiştir. Planlanan bu faaliyetler ve yapılan "Kur"an"la buluşma çağrısı, modern insanın sadece Kur"an"la bilgilenmesi imkânı değil, aynı zamanda Kur"an ikliminde soluklanması, Kur"an ahlakı kazanması, ilahi kelamın esintisi ile üzerindeki ölü toprağı silkeleyerek dirilmesi, varoluşa hikmetle bakarak ve kalp gözünü açarak huzur bulması fırsatıdır. Bunun için de herkesi, bu vesileyle, başta Yüce kitabımız olmak üzere insanı ve varlık alemini konu edinen, insanı yücelten ve hayatı anlamlı kılan her şeyi okumaya ve anlamaya davet ediyoruz. “dedi.

3.20100303232651.jpg

4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.