Diyanet Açıktan Atama Yapacak

Diyanet Açıktan Atama Yapacak

Diyanet internet sitesinden , 90 imam hatip ve 10 müezzim kayyım alacağını duyurdu.imam hatip ve müezzinler şahsen başvuruda bulunacak.

Taşra teşkilatımızda münhal bulunan (90) imam-hatip ve (10) müezzin-kayyım kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu"nun 92"nci maddesi çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı"nda çalışmakta iken çeşitli nedenlerle görevinden ayrılanlardan açıktan (sabık) atama suretiyle eleman alınacaktır.


Başvuruda bulunmak isteyen adaylarda; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48"nci maddesindeki, Devlet Memurluğuna alınacaklarda aranan şartlar ile birlikte, adayların müracaatlarında aşağıdaki hususlar da aranacaktır.


1-Müracaatlar 29/11/2007 - 13/12/2007 tarihleri arasında il müftülüklerine yapılacaktır.

2-Yarışma sınavı, 25/12/2007 tarihinde Başkanlıkça Kocatepe Camii bitişiğinde bulunan Ankara Müftülüğü hizmet binasında yapılacaktır.

3-Sınavda imam-hatiplik için adaylara Kur"an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (İbadet konuları), Siyer, Ahlak ve Hitabet, müezzin-kayyımlık için ise, Kur"an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (İbadet konuları), Ezan ve İkamet konularından sorular sorulacaktır.

4-Başvuruda bulunan adaylar, Ek (3) listedeki illerden en fazla 5 (Beş) il tercih edebilecek olup, ayrıca Başkanlıkça uygun görülecek yerlere de atamaları yapılabilecektir.

5- Daha önce teşkilatımızda görevli iken Başkanlığımız Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesindeki “Ortak nitelik” şartını kaybetmesi sebebiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu"nun 98/b maddesi gereğince görevine son verilenlerin, müracaatları kabul edilmeyecektir.

6-Bu şartları taşıyan istekliler İş Talep Formlarını doldurup aşağıdaki belgelerle birlikte 13/12/2007 tarihi mesai saati bitimine kadar bulundukları il müftülüklerine teslim edeceklerdir.

7-Duyuruda belirtilen esaslara uygun yapılmayan veya 13/12/2007 tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular ile postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

8-Başvuruda bulunanların yerleştirme ve atama işlemleri, adayların il tercihlerine göre ve Başkanlıkça uygun görülecek yerlere en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle kontenjan sayısınca Başkanlıkça bilgisayar ortamında yapılacaktır.

9-Yerleştirme ve atama işlemlerinde adayların İş Talep Forumlarındaki bilgiler esas alınacak olup, eksik veya yanlış bilgi içeren müracaatlar geçersiz sayılacaktır.

10-Memurluğa alınma şartlarından birini taşımadıkları sonradan anlaşılanların atamaları yapılmış olsa dahi görevlerine son verilecektir.

11-Müracaat edenler, hangi tarihte sınava gireceklerini müracaat ettikleri il müftülüklerinden 19/12/2007 tarihinden itibaren öğrenebileceklerdir.


İş Talep Formuna Eklenecek Belgeler:


a. Nüfus Hüviyet Cüzdanı onaylı örneği(T.C Kimlik numarası bulunan ve A-5 kağıdının tek yüzüne çekilmiş tasdikli fotokopisi)(Müftülükçe tasdikli).

b. Askerlik terhis veya erteleme belgesi.

c. Sağlık Raporu (Hükümet tabipliğinden).

ç. Öğrenim durumlarını gösterir diploma (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK"den alınacak denklik belgesi – Müftülükçe tasdikli).

d. Savcılık sabıka kayıt belgesi.

e. 2 adet vesikalık fotoğraf (Fotokopi veya polaroid fotoğraf kabul edilmez, her fotoğrafın arka yüzüne T.C.Kimlik no yazılacak).

f. Askerliğe elverişli olmayanların, İmam-Hatiplik veya müezzin-kayyımlık yapabileceklerine dair tam teşekküllü hastaneden alacakları sağlık kurulu raporu.

g. Varsa hafızlık belgesi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum