Diyanet 1779 İmam Hatip Alacak

Diyanet 1779 İmam Hatip Alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında bulunan cami ve mescitlerdeki din görevlisi ihtiyacının karşılanması amacıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’ncü maddesinin (B) bendi uyarınca 1779 adet sözleşmeli imam-hatip alınacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı atayacağı 1779 Sözleşmeli İmamla ilgili aşağıdaki duyuruyu yaptı



Sözleşmeli İmam-Hatip

05.06.2008



Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında bulunan cami ve mescitlerdeki din görevlisi ihtiyacının karşılanması amacıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4"ncü maddesinin (B) bendi uyarınca 1779 adet sözleşmeli imam-hatip alınacaktır.

Müracaat edeceklerde aranacak şartlar şunlardır:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,
2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendindeki şartları taşımak.
3-İmam-Hatiplik Yeterlik Belgesine sahip olmak,
4-2004 veya 2006 KPSS (B) grubu sınavlarından herhangi birine girmiş ve en az 40 puan almış olmak, (Aday, KPSS"na hangi öğrenim düzeyinde katılmışsa yerleştirme işleminde de o öğrenim düzeyi dikkate alınacaktır. Ayrıca, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı esas alınacaktır.)
5-Erkek olmak,
6-Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar kurumlarından herhangi birinden emekli aylığı almıyor olmak,
7-İlahiyat fakültesi mezunu, ilahiyat ön lisans mezunu, hafızlık belgesine sahip imam-hatip lisesi mezunu veya imam-hatip lisesi mezunu olmak,
8- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4"ncü maddesinin (B) bendi uyarınca yerleştirilip halen sözleşmeli imam-hatip olarak görev yapanların müracaatları kabul edilmeyecek, müracaat ettiklerinin sonradan anlaşılması halinde sözleşmeleri iptal edilecektir.

Adaylar en fazla 5 il tercihinde bulunabileceklerdir.


Şartları taşıyanlar müracaatlarını 06/06/2008 ile 20/06/2008 tarihleri arasında bilgisayar ortamında www.diyanet.gov.tr adresindeki “Personel Hizmetleri” bölümüne girerek bu sayfada bulunan Sözleşmeli Personel E-Başvuru adresi üzerinden yapacak olup, aktivasyon işlemleri de belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.

Adaylar web üzerinden kayıt işlemlerini yaptıktan sonra başvuru için gerekli evraklarla birlikte il müftülüklerine müracaat edeceklerdir. İl Müftülüklerinde konuyla ilgili yetkili memurlar http://personelweb.diyanet.gov.tr/personelprogramlari web adresinde yazılı olan programa girerek adayın girdiği bilgiler ile verdiği evraktaki bilgileri kontrol edecek, gerçeğe aykırı veya hatalı giriş varsa düzelttikten sonra web programındaki Müftülük Onayı(Aktivasyon) işleminin ardından da aday başvuru formundan iki nüsha yazdırıp, müftülük gelen evrak defterine kaydını yapacak, formun her iki nüshasını da yetkili memur (adı, soyadı, unvanı) bilgilerini yazarak hem kendisi imzalayacak hem de adaya imzalatacak, formun bir nüshası müftülükteki dosyada kalacak, diğer nüshası da adayın kendisine verilecektir. Müftülük tarafından onaylanmamış müracaatlar yerleştirmede dikkate alınmayacaktır. Kontrol edilen belgeler adaya geri verilecektir.

Bu işlemden sonra aday bilgilerinde hiçbir kayıt değişikliği yapılmayacaktır.

Bilgisayar ortamında illere yerleştirilen adayların il içerisindeki görev yerlerinin tespiti köyler ve küçük yerleşim yerleri öncelikli olmak üzere il müftülüklerince yapılacaktır.

Postayla yapılan müracaatlar ile 20/06/2008 tarihinden sonra yapılan müracaatlar ve duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Yerleştirme, Başkanlığımızca bilgisayar ortamında KPSS puanı baz alınmak suretiyle;

a-Öncelikle ilahiyat fakültesi mezunları arasından.
b- İlahiyat fakültesi mezunları yerleştirildikten sonra boş kontenjan kalması halinde bunlara ilahiyat ön lisans mezunları ile hafız imam-hatip lisesi mezunları arasından.
c)Tahsis edilen kontenjanların (a) ve (b) fıkralarında belirtilen esaslar çerçevesinde doldurulmaması halinde imam-hatip lisesi mezunları arasından olacak şekilde yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda, herhangi bir sebeple adayların başka bir il"e nakil talepleri karşılanmayacaktır.

Ayrıca müracaat edenler;

1- İ.H.L.mezunu olup, ilahiyat fakültesi veya ilahiyat ön lisans dışında herhangi bir yüksek okul ve fakülte mezunu olanların müracaatları İ.H.L. statüsünde değerlendirilecek ve Lisans mezunlarının KPSS P3 puanı esas alınacaktır.
2- Son sınıf öğrencisi olarak KPSS"ye katılıp mezun olamayanların müracaatları kabul edilmeyecektir. (Örneğin: İ.H.L. mezunu olup, herhangi bir yüksek öğrenim son sınıf öğrencisi iken öğrenim görmekte olduğu öğrenim düzeyi ile ilgili KPSS"ye katılmış ancak mezun olamamış),
3- Hangi öğrenim düzeyinde KPSS"ye katılmışsa o alanda değerlendirilecektir. (Örneğin: İ.H.L.mezunu olarak KPSS"ye katılıp sonradan ön lisansı bitirmiş olsa dahi İ.H.L. kategorisinde değerlendirileceği).

Başvuru için gerekli evraklar;

1-T.C. Kimlik nolu nüfus hüviyet cüzdanı sureti,
2-Öğrenim durumunu gösterir diploma sureti,
3-KPSS sonuç belgesi(2004 veya 2006 yıllarına ait)
4-İmam-hatiplik yeterlik belgesi.
5-Hafızlık belgesi (hafız olduğunu beyan etmiş ise).
6-Sabıka kayıt belgesi (Savcılıktan)
7-Daha önce herhangi bir kurum da çalıştı ise, hizmet belgesi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.