Din Görevlilerine Aile Hekimliği Semineri

Din Görevlilerine Aile Hekimliği Semineri

İlçe Müftülüğümüz tarafından , aile hekimliği uygulamasının yaygınlaştırılması ve halkın bilinçlendirilmesi amacıyla din görevlilerine yönelik "Aile Hekimliği Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

Çubuk Müftülüğü toplantı salonunda İlçe Müftüsü Ali Canbolat nezaretinde düzenlenen seminere İlçe Sağlık Grup Başkan yardımcısı Köksal Ergün , Müftülük şefi İsmail Demirtaş ve din görevlileri katıldı.

1.20100714235137.jpg

Sağlık grup başkan yardımcısı Köksal Ergün “2003 yılında çıkartılan aile hekimliği programı 2005 yılında Düzce'de başlatıldı.Ankara da  aile hekimliği uygulaması ise 15 Temmuz 2010 tarihinde başlayacak. Aile hekimleri kişiye yönelik sağlık hizmetleri ile yaş ve cinsiyet gözetmeksizin sizlerin yanında olacaktır. Aile Hekimlerinin gezici hizmet vereceği yerin nüfusu 750 kişinin altında ise haftada en az bir kez, 750 kişinin üstünde ise haftada 2 kez olacak şekilde düzenleme yapar ve İl sağlık idaresine bildirir. Aile hekimi her ay gezici sağlık hizmeti vermekle yükümlü olduğu tüm yerleşim birimine en az bir kez gider. Her bir aile hekimi için kayıtlı kişi sayısı en az 1000'dir. Aile hekimleri bir sağlık memuru, bir ebe olmak üzere en az 3 kişi çalışırlar. Ayrıca sağlık ocaklarında yapılan laboratuar hizmetleri de aile hekimleri tarafından verilmektedir. Doktor veya şehir değişiminde dosyanızı yeni aile hekimine verip tedavinize kaldığı yerden kolayca devam edebilirsiniz” dedi.

Aile hekimliğinin ücretsiz olduğunu vurgulayan Köksal Ergün, şunları kaydetti: “Hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişiler dahi bu hizmetten yararlana bileceklerdir. Aile hekimliği hizmetinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için kayıt olmak esastır. Bu nedenle Aile hekiminize TC kimlik numaranızı bildirmelisiniz. Muayene ücreti olmaksızın herkes bu hizmetten yararlana bilir. Ancak, hiçbir sağlık güvencesi olmayan kişiler aile ilaç hizmetinden yararlanamazlar. Sevk gerektiren durumlarda aile hekiminiz sizi bilgilendirerek, yönlendirecektir. Ayrıca, aile hekiminizden hoşlanmadığınızda bu hizmet başladıktan 3 ay sonra hekiminizi değiştirebilirsiniz.”diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.