Sağlık Köşesi

Sağlık Köşesi

DİL VE KONUŞMA BOZUKLUĞUNA SON?

Avrasya Refleksoloji  Merkezlerinden Uzman  Refleksolog Gamze Arslandoğan çocuklarda ki dil ve konuşma bozuklarını anlatıyor.

Gamze hanım dil ve konuşma bozukluğu sebepleri nedir;

Dil ve konuşma bozukluklarının çeşitli nedenleri vardır aslında.Konuşmayı sağlayan kemik ve kaslardaki sinirlerin uyarılmasıyla iletişimi sağlayan en önemli organlarımızdan birisidir.Yarık damak,diş problemleri beyin ya da sinirlerde meydana gelen problemler,işitme kaybı, (cp) serabrel palsi ,mental retardasyon (zeka geriliği) , otizm gibi nörolojik bozukluklar yani beyin hasarı yaşamış çocuklarda dil ve konuşma problemlerinin arasında sayılır.Dikkat eksikliği ve algılama bozuklukları da dil ve konuşma bozukluklarına neden olabilir.

Dil ve konuşma bozukluğu nasıl tanısı konuyor;

Konuşma bozukluğunda kişi hangi sesleri çıkarabiliyor,hangilerini çıkaramıyor ya da hangi sesleri kelimenin belirli yerlerinde kullanabiliyorken,hangilerini kullanamıyor gibi faktörlerini testler yaparak ya da ailenin gözlemi önünde bulundurarak konuşma değerlendirilmesi sağlanabiliyor.

Avrasya Refleksoloji Merkezinde bu rahatsızlıklarda etkiyi gördüğünüz odlumu;

Tedavi ettiğim konuşma bozukluğu yaşayan kişilerde hangi nörolojik bozukluklar olursa olsun yaptığımız uygulamayla algılamaları güçlendikçe,dikkat eksikliği azaldıkça dil ve konuşmada değişikler görülüyor.sonuç olarak dil ve konuşma bozukluklarının beyin ya da sinir hasarlarının algılamayı ve dikkate verdikleri hasarlardan dolayı dil ve konuşma bozuklukları daha sık görülüyor.

Refleksoloji tedavisi nedir;

Refleksolojide beyine ayaklardan uyarı vererek çalışmayan bölgeyi destekler ve sinirlerin salgılanmasını sağlar.Belli bir zaman süresi içerisinde tekrardan beyine ayaklardan verilen uyarıyla devamlı çalışır hale gelerek beyin bu görevi tamamlamış olur.

Refleksolojide konuşma bozukluğunda yaptığınız uygulamada nasıl sonuç alınır;

Beyinin sol yarı küresindeki dil merkezlerinde beyin travması  veya dejeneretif hastalıklar gibi  sebeplerle oluşan hasarı ayakta bulunan konuşma merkezine ve beyine yaptığımız uygulama sonucunda buna bağlı olarak ;

Konuşma - Konuşulanı anlama –Adlandırma –Tekrarlama - Okuma ve yazma gibi becerileri de düzelmiş olur.

MERKEZ: Yayla Sokak Yayla Apt. No: 1-2 Maltepe/ANKARA

Bu yazı toplam 3533 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.