Dezavantajlılara Kat Hizmetleri Kursu Başladı

Dezavantajlılara Kat Hizmetleri Kursu Başladı

Türkiye Sağlık Turizm Derneği tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından desteklenen ‘sağlık otelciliği kat hizmetleri’ eğitimi Ankara’nın Çubuk ilçesinde

Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesine yönelik Avrupa Birliği projesi, Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde başladı. Toplam 66 engelliye eğitim verilecek kurslar 2 ay sürecek. Kursları başarı ile tamamlayanların Ankara ve çevresindeki otellerde kat hizmetleri görevlisi olarak istihdam edileceği belirtildi.

 Projeye pilot bölge olarak Çubuk’tan başladıklarını söyleyen proje koordinatörü Duygu Eshikumo, 2’işer aylık dönemlerde kursta eğitim verileceğini belirtti. 

Projenin Avrupa Birliği tarafından finanse edildiğini anlatan Eshikumo, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği’nin projeyi yürüttüğünü aktararak, “Proje kapsamında kat hizmetleri alanlarında eğitim verilecek. Kursumuzu Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde vermekteyiz. Katkılarından dolayı Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi yöneticilerine teşekkür ederiz. Amacımız öncelikle dezavantajlı bireylerin düşük profilden çıkarak yüksek profilli iş gücüne ulaşmalarını sağlamak ve sonrasında da nihai hedefimiz onların istihdamını gerçekleştirmek. Olabildiğince etkin hocalardan oluşan uzman kadroyu oluşturduk. Bizim tek hedefimiz özellikle dezavantajlı gruba giren bayanlar ve engellilerin istihdam edilmesine destek sunmaktır. Eğitimlerimiz toplamda 33 kişi de kat hizmetleri eğitimi alacak. Eğitimler bittikten sonra da kursiyerlere 2 ay süreli uygun otellerde staj imkanı sağlayacağız. Eğitim sonrasında 10 kişiye iş garantisi verdik. Ancak bu sayının daha yükseklere ulaşması için de çalışmalar yapmaktayız” dedi.

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahaddin Horoz, beklentilerinin engelli vatandaşlarının iyi bir eğitim alıp daha iyi şartlarda istihdam edinmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Böylesi önemli ve hayırlı bir projede yer almaktan son derece mutlu olduklarını vurgulayan Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Burak Gündoğmuş, “İnşallah amacına ulaştığında hepimiz mutlu olacağız. Böyle projelerin daha da artmasını istiyoruz. İnşallah bu projelerinin devamını yapacağız. Bu tip projeler ve eğitimler engellilerimizi motive ediyor ve onlara güç veriyor” diye konuştu.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.