Dev serada ilk hasat

Dev serada ilk hasat

Başkent’in sebze üretim merkezi olarak bilinen Akkuzu Mahallesi’nde kurulan dev serada ilk domates hasadı başladı.

Başkent’in sebze üretim merkezi olarak bilinen Akkuzu Mahallesi’nde kurulan dev serada ilk domates hasadı başladı. Tanesi yaklaşık 400 gram gelen Akkuzulu domatesine Ankara’nın lüks semtlerinden talep geliyor.

Sebze üretimiyle bilinen Çubuk’a bağlı Akkuzulu Mahallesi’nde Akkuzulu domatesi üretimi yapılacak ilk serada hasat başladı. İlk sera deneyimleri olmasına rağmen hasatın çok verimli geçtiğini belirten Karakütük Meyve Sebze İşletmesi ortaklarından Sinan Karakütük şunları söyledi:
“serayı bu sene yaptık ve ilk olmasına rağmen mahsulden memnunuz. İnşallah bunun devamını da getireceğiz. Tüm Çubuklu ve Akkuzululu çiftçilerimize seracılığı tavsiye ediyoruz. Üzeri kapalı olduğu için kardan, doludan, yağmurdan, don olaylarından zarar görmüyor. Üretimimiz iyi tarım yöntemiyle yapılıyor ve domatesler arılar ile dölleniyor. Şimdilik her toplamada 5-6 ton arasında domates alıyoruz. Seranın büyük çoğunluğu domates ancak az da olsa salatalık, biber ve kabak gibi sebzeler de var.”

TANESİ 400 GRAM

Serada toplam 14 bin domates fidanı bulunduğunu ve bu yıl yaklaşık 400 ton domates hasadı beklediklerini kaydeden Karakütük, “Ürettiğimiz domateslerin bir tanesi yaklaşık 350-400 gram geliyor. Talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Ürünlerimize daha çok Ankara’nın gelir seviyesi daha yüksek lüks semtlerinden talep geliyor. Tüm talebi karşılamak için üretimimize ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum