Dere Mahallesi Camii Hizmete Açıldı

Dere Mahallesi Camii Hizmete Açıldı

Çubuk Yıldırım Evci Dere Mahallesi Camii Törenle Hizmete Açıldı.

Caminin Açılış Törenine Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Çınar,İlçe Müftüsü Ali Canbolat,Keçiören Müftüsü Ahmet Durmuş,Müftülük Murakıb'ı Mustafa Kuşlu,Eski Çubuk Müftüsü Abdurrahim Somuncu,Sirkeli Belediye Başkanı Mehmet Yurtseven,Çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı.

Emekli İmamlar'ın Kur'an Tilaveti,Kaside ve İlahiler'in okunmasının ardından,Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu,İlçe Müftüsü Ali Canbolat ve Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Çınar Camiler'in önemine değinen konuşmalarında "Yeryüzünün en mukaddes mekanı ve mabedi olan Kabe-i Muazzama ve Ravza-i Mutahhera ve onların birer şubesi olan yeryüzündeki bütün mescitler dini hüküm olan namazın ifa edildiği yerlerdir.
İnanan insanların ruh dünyalarını büyülediği bu mekanları yapanlara ve yapımına yardım edenlere Allah (cc) büyük mükafat vereceğini Ayet-i Kerimesinde şöyle buyurmuştur: “ Allah"ın mescitlerini ancak Allah"a ve ahiret gününe iman eden, namazı kılan, zekatı veren insanlar imar eder “ buyurmuştur.
Peygamber Efendimizde (sav) bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır:
“ Kim yer yüzünde Allah"ın rızasını kazanmak için bir mescit inşa ederse Allah (cc) de cennette o"nun için bir köşk inşa ettirir “ buyurmuşlardır.diyerek ibadethanelerin önemine değindiler.


Açılış Kurdelasını Kesmeden Önce Kısa bir konuşma yapan Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Çınar "Millet olarak birlik ve beraberliğimizin  temininde önemli rol oynayan camilerimize sahip çıkalım, Allah bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın."dedi.

Birliktelik ve beraberliğin bozulmaması ve caminin hayırlı olması dualarının ardından kılınan öğle namazı ile Yıldırım Evci Dere Mahallesi Camii  hizmete girdi. Camiin açılış kurdelasını'Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Çınar,İlçe Müftüsü Ali Canbolat,Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu,Keçiören Müftüsü Ahmet Durmuş,Sirkeli Belediye Başkanı Mehmet Yurtseven,Camiin yapımını sağlayan  Durali Balcı kesti.
Açılış Töreni misafirlere yemek ikramının ardından son buldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum