Dell i Micheal da Kurtaramadı!

Dell i Micheal da Kurtaramadı!

Bilgisayar pazarında liderken koltuğu Kevin Rollins'e bırakan Michael Dell, liderlik HP'ye kaptırılınca yeniden şirkete dönmüştü. Son satış raporları Michael'ın da Dell'i kurtaramadığını gösteriyor.

Bilgisayar pazarında liderken koltuğu Kevin Rollins'e bırakan Michael Dell, liderlik HP'ye kaptırılınca yeniden şirkete dönmüştü. Son satış raporları Michael'ın da Dell'i kurtaramadığını gösteriyor.

Dell Bilgisayar'ın kurucusu Michael Dell, 2004 yılında şirketin yönetimini Kevin Rollins'e bırakmıştı. Aradan geçen süre içinde Dell şirketi, bilgisayar pazarında liderliği HP'ye kaptırınca Michael bu yıl yeniden koltuğa oturmuş ve şirketi toparlamak için radikal önlemler almıştı. Başkanlık görevine yeniden dönem Michael Dell'in ilk işi 2006 yılı ikramiyelerini iptal etmek ve bazı üst düzey yöneticileri değiştirmek olmuştu. Ancak Michael Dell'in tüm çabalara rağmen bilgisayar pazarında HP'nin liderliği sürüyor.

HP'NİN ENSESİNDE AMA…

2007 yılında en çok satılan bilgisayar markası yüzde 18.2'lik Pazar payı ile HP. HP, 2007 senesinin ikinci çeyreğinde 11 milyon 100 bin adet bilgisayar sattı. Dell ise yüzde 15 ile yine ikinci konumda. HP, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 36'lık bir artış kaydetti. Dell'in satışları ise yüzde 5,5 geriledi. HP ve Dell'i, Lenovo, Acer ve Toshiba takip ediyor.

DELL, WAL-MART'A GİRİYOR

Amerika'daki satış rakamları ise geçen seneye göre en hızlı artışı HP'nin elde ettiğini gösteriyor. Amerika'da en çok satılan masaüstü bilgisayarı ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 11,4 oranında gerileyen Dell'e ait. Merkezi Texas'ta bulunan ve sadece internetten satış yapan bilgisayar üreticisi Dell, satışlarındaki gerilemeyi durdurmak amacıyla, bundan böyle Wal-Mart mağazalarında da kullanıcıları ile buluşuyor.

Bilgisayar pazarında satışlar yüzde 12 arttı

Dünyaca ünlü pazar araştırma şirketleri IDC ve Gartner'in son raporları Uzak Doğu'daki yüksek satışlar ve ABD'de yükselen talebin katkısıyla dünya genelindeki PC satışlarının yüzde 12 arttığını gösteriyor. IDC'nin verilerine göre bilgisayar pazarında 58.8 milyon birim satış ile yüzde 12.5'lik bir yükseliş gerçekleşti. Gartner'in verilere göre ise yüzde 11.7'lik artışla 61.1 birim satış gerçekleşti. İki şirketin verilerindeki küçük farklılığın, kullanılan ölçüm metodlarından kaynaklandığı belirtiliyor. Doğu Asya'nın en hızlı büyüyen pazar olduğu vurgulanırken satışların yüzde 20 arttığı ifade edildi.

MASAÜSTÜ SATIŞLARI ŞAŞIRTTI

Dizüstü sistem satışlarında da Gartner verilerine göre ABD için yüzde 5.9'luk bir artış gözlemlenirken, IDC verilerine göre ise yüzde 7.2'lik bir yükseliş söz konusu. Ancak buna rağmen, profesyonel pazarda masaüstü bilgisayarlara olan ilgi tahminleri geride bırakmış durumda. Çin'de ki ekonomik yükseliş, yerel güvenlik, banka, finans ve telekominikasyon şirketlerinin PC taleplerinde artışa yol açtığı ve masaüstü bilgisayar satışlarındaki artışın profesyonel sektördeki büyümeye işaret ettiği belirtiliyor.

(yenisafak)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.