Değerli Taş Kesim Merkezi Çubuk’a Örnek Olacak

Değerli Taş Kesim Merkezi Çubuk’a Örnek Olacak

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin toplumdaki dezavantajlı grupların istihdam edilmesini amaçlayarak yola çıktığı “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim Merkezi” Çubuk’a Ağat taşını işlemek için örnek olacak.

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin toplumdaki dezavantajlı grupların istihdam edilmesini amaçlayarak yola çıktığı “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim Merkezi” Çubuk’a Ağat taşını işlemek için örnek olacak.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin ve Belediye Meclis Üyesi Alaattin Bezci İstanbul’da Mücevher İhracatçıları Birliği, İstanbul Kuyumcular Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İşitme Engelliler Federasyonu ile ortaklaşa hayata geçirdiği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteklediği “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim Merkezi’nin açılışına katıldı. 

“Taşların Tılsımını Duymak” projesi ve “Değerli Taş Kesim Merkezi’ni yerinde inceleyen Zeki Metin, Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Ayhan Güner ve Gemoloji Derneği üyelerinden proje hakkında bilgi aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Avşar Çelik, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren gibi önemli isimlerin katılığı açılışta ikili görüşmeler de yapan Metin, yarı değerli taşlardan olan ve sadece Çubuk’ta çıkan Çubuk Ağat taşının ekonomik ve sosyal yaşama kazandırılması için çalımalar yapmayı planladıklarını söyledi.

Çubuk’taki gümüş atölyelerinin bugüne kadar işlenmiş olarak aldığı Çubuk Agat taşlarını artık Çubuk’ta işlemek vaktinin geldiğini vurgulayan Metin, agat taşının işlenmesinin ve sektörün gelişmesinin ilçe ekonomisine ve insanlarına katkılarını vurguladı.

-Çubuk Agat taşları başta köyler olmak üzere ev atölyelerinde işlenmeli

Festivalden sonra Çubuk agat taşı il ilgili çeşitli projeler hazırlayarak hayata geçirmeye çalışacaklarını kaydeden Metin, ’’İTO Başkanı İbrahim Çağlar çok güzel bir söz söyledi. Çağlar, ‘Bizim üzerimizden uçakla taşlar gidiyor, tekrar üzerimizden kıymetlenerek geçiyordu’ dedi. Bizim de ilçemizden bu güne kadar taşlar tırlarla kamyonlarla götürülmüş. Bizler de sadece bakmışız. Elbette bu güne kadar bazı dernekler ve kişilerin girişleriyle çalışmalar yapılmış. Ben ilçemiz adına bu girimlerde bulunan ve emek sarf eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ama bu işin birlikte hareket ederek daha etkili olacağına ve sonuçlara daha kısa yoldan gidileceğini düşünüyorum. Belediyenin ve eğitim kurumlarımızın da desteği ile bu taşları vatandaşlarımız tarafından burada kesmeye ve işlemeye başlamalıyız’’ dedi.

agat01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum