Defineciler Mezarları Tahrip Ediyor

Defineciler Mezarları Tahrip Ediyor

Akyurtta eski mezarlıklar definecilerin talanıyla karşı karşıya.

Mezarlık Fareleri

Son 3 yıldır artış göstererek Akyurt"un , özellikle eski mezarları kazılarak talan edilmeye başlandı. Tarihi eserlerin koruma altına alınması gerekirken “define avcıları” büyük bir cesaret ile ilçede kazılara devam ediyor.


Akyurt bir
tarih hazinesi
Daha önceki yıllarda bazı yerlerde kazı yapılmasının ardından dikkat çekmek ve köylülerin talebi üzerine “Elecik bir tarih hazinesi” başlığı ile Akyurt ve çevresindeki tarihi eser kalıntılara sahip çıkılması üzerine duyurularımız oldu, hiçbir ilgilinin dikkatini çekmediği gibi son 3 yıldır buna benzer alanlarda, özellikle eski mezarlar kazılarak talan edilmeye başlandı. Bozca köyü, Cücük köyü, Cücük Yağızoğlu mahallesi, Ahmetadil köyü, Çam köyü gibi yerlerde talanın devam etmesi düşündürüyor.

Bu cesaret nereden geliyor?
Hele bir yer var ki Kalaba mahallesi ve Cücük mahallesi arasında bulunan türbe diye adlandırılana alanda her iki taraftan da görülebilen 500 mt mesafede kanal makinesi marifeti ile yapılan kazıya kimse müdahale etmemiş yada görmezden gelinmiş. Böyle bir kazının yapılması için ya yetkili olacaksın yada devlet iznini almış olacaksın. Bu insanların bu cesareti nereden aldıkları da hayli düşündürücü.

Tarihi geçmişi
araştırılmalı ve
talan durdurulmalı!
Özellikle Cücük ve Kalaba mahallesi arasında bulunan ve tarihi hakkında hiçbir bilgi ve belgeye rastlanamayan hayli büyük bir mezarlığın içinde yine içinde 5 adet mezarın bulunduğu türbenin tarihi geçmişinin araştırılarak kamunun bilgilendirilmesi ve korumaya alınması bekleniyor.


Tarihimizi koruyamadığımız gibi bu gibi talanlara göz yumulması ve insanlara mezarlarında bile rahat verilmemesi tarihimize olan saygısızlığı gösterdiği gibi insanlığın ne hale geldiğini gözler önüne seriyor.
www.ufukgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum