CUMHURİYET’İN 95. YILDÖNÜMÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLADIK...

CUMHURİYET’İN 95. YILDÖNÜMÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLADIK...

Cumhuriyet'in 95. yılını büyük bir coşkuyla kutladık.

 

Şuayip YAMAN

Ulu önder Atatürk'ün "Benim en büyük eserim" dediği Cumhuriyet'in 95. yılını büyük bir coşkuyla kutladık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

 

Cumhuriyet Bayramı’nın 95. Yıldönümü’nü tüm yurtta, dış temsilciliklerimizde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

 

Cumhuriyet Bayramı’nın 95. Yıldönümü etkinlikleri ilçemizde 28 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 13:00 da Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı'na “Çelenk Sunumu” ile başladı.

 

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer ve İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Atatürk Büstü’ne çelenk koydular.

 

29 Ekim günü saat 9.30’da; İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve Çubuk İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Güler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı kapsamında, saat 09:30 da Kaymakamlık Makamı’nda tebrikleri kabul etti.
 

Tebrik at’a;  İlçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile birlikte yerel basın mensupları katıldı.

 

İlçe Kaymakamı Uğur SEZER yaptığı konuşmada, “Milletimizin bayramı kutlu olsun.

 

Bugün Çifte Bayram kutluyoruz.

 

Hem Ankara gücümüz ve hem de Çubuk sporumuz galip geldiler.

 

Çocuklarımızın elinden tutup bayram coşkusunu yaşatmamız lazım.

 

Dini bayramlardan (bayram kutlamaları yapılmıyor diye) şikâyet ediyoruz. Ama aynı durumu Milli bayramlarda da yaşıyoruz.

 

Değerlerimize; Milli ve Dini bayramlarımıza sahip çıkmaz isek tutunacak bir değerimiz kalmaz.

 

Bugün aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından İstanbul’da dünyaca ünlü bir yatırımın açılışı yapılacak.

 

Bugün dünyanın en büyük havaalanlarından birisinin daha açılışı yapılıyor. İnşallah memleketimize hayırlı olur. Daha nice büyük yatırımlara vesile olur.   

 

Dün yokluklar döneminde nasıl büyük yatırımlar yapıldıysa, bugün de yapılması yadırganmaması gerekir.

 

Bu yatırımların da en büyük şartı; huzur ve güvendir. Hiçbir zaman mücadeleden ve savaştan kaçmamış bir milletin evlatlarıyız. Bundan onur ve gurur duymamız gerekir.

 

Bizim Bayrağımız bizim için değerlidir.

 

Çubuk’ta gördüğüm ruh, bizim yaşam kaynağımızdır.

 

İnanırsak güçlüyüz.

 

Son dönemde inancını başka şeylere adamış yaratıkların başımıza neler açtığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

 

Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır.

 

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Bizim huzurumuz ve güvenliğimiz için canlarını ve kanlarını seve seve veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaşayan gazilerimize sağlıklı bir yaşam ve saygılarımı sunarım.   

 

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.

Cumhuriyet, Türk milletinin büyük bir iman ve inançla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eşsiz bir eseridir.

 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde istiklalini kazanmak için kurtuluş mücadelesi veren şanlı ecdadımız nice zorluklara rağmen destan yazmış ve neticesinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konulmuştur. Bu önemli eserin bilinciyle demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız.

 

Bugün yedi düvele karşı kazandığımız mücadelemizin en büyük onur ve gururu olan Cumhuriyetimizin yıldönümünü kutluyoruz. Biz o ataların evlatları olarak bayrağı kanımızın son damlasına kadar taşıyacağız.

 

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü ülkemize ve ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun.

 

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız bugün İstanbul’da büyük bir yatırımın açılışını yapacak. Dünyanın en büyük hava limanlarından olan bu yatırım ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.

 

Çubuk İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mesut GÜLER; Muhasır milletler seviyesine erişmek için Atatürk dönemindeki üretimin hızına erişmemiz lazım.

 

Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri;

 

Sunuculuğunu Çubuk Meliha-Hasanali Bostan Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sümbül İLGAR’ın yaptığı Atatürk Parkı önündeki Atatürk Caddesi üzerinde yapılan etkinlikler; İlçe Kaymakamı Uğur Sezer ile İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın; Halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Kurtuluş savaşımızın isimsiz tüm kahramanları, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurunda “1”  dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

İlçe Kaymakamı Uğur SEZER günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasında; Bugün Cumhuriyetimizin 95.yıldönümünü kutlamak üzere hep birlikte, tek yürek olarak burada bulunmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. 
 

Milletimizin bu en büyük bayramında hepinizin bayramını tebrik ediyorum.
Bu millet ki; tüm zorlukların üstesinden gelmiş, hasta adam öldü denip mirası paylaşılırken küllerinden yeniden doğarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tüm dünyaya örnek olacak destanı yazmış, büyük, çağdaş, demokratik bir devleti yeniden kurma ve yaşatma azmini göstermiş büyük Türk milletidir.
 

Cumhuriyet; ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların paylaştıkları ve yararlandıkları siyasal rejimin adıdır. Cumhuriyet; Büyük Türk Milleti’nin karakterine en uygun yönetim şeklidir. Cumhuriyeti kuran Büyük önder Atatürk bunun gelişmesini ve yaşatılmasını bizlere emanet etmiştir.

 

Tüm Çubuk Halkının; Bu emaneti en iyi şekilde koruyup geliştirme azmi ve kararlılığında olduğu konusunda şüphem yoktur.

 

Geçmişini bilmeyen toplumların geleceklerine yön vermesi mümkün değildir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’nin bilinçli vatandaşları olarak zamanı doğru okumak olanları ve yaşananları doğru tahlil etmek zorundayız. Devletimiz sağlam temeller üzerine kurulmuş büyük ve güçlü bir devlettir ve en büyük sermayesi de yüce Türk Milletinin bizzat kendisidir.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95 yıllık başarı dolu öyküsü, yoktan var olup bölgede söz sahibi olan en büyük ekonomisi olması Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm bireylerini gururlandırmaktadır. Bu gururun sahibi olan bizler; devletin milletiyle birlikte verdiği zaferi iyi anlayıp bugünlere nasıl gelindiğini, büyük Türk Devleti’nin başarılarını idrak etmemiz gerekir.

Değerli mesai arkadaşlarım;

Bizlere bırakılan büyük emaneti en iyi şekilde yaşatmak ve geliştirmek için çok çalışmaya ve görevlerimizi layıkıyla yerine getirmeye mecburuz. Gerektiğinde mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya, bıkmadan yorulmadan vatandaşlarımıza hizmet üretmeye devam edeceğiz.

“Millete efendilik yoktur ona hizmet etmek vardır” diyen Atatürk’ün sözünü aklınızdan çıkarmadan görevlerinizi yerine getireceğinize inanıyorum.

Vatandaşlarımıza hizmet noktasında onlara yol gösterici olup, güler yüzle karşılayıp devlet millet kaynaşmasını ve birlikteliğini temel prensibimiz olarak uygulayacağız.

Kıymetli vatandaşlarım;

Sizlerin Cumhuriyete bağlı, erdemli, hak ve hürriyetlerini bilip savunan ama aynı zamanda başkalarının da hak ve hürriyetlerine de saygı duyan; devletin sizin devletiniz olduğunuzu bilip nerede bir kamu kaynağı israf ediliyorsa bu konuda duyarlı olan bireyler olmanız bizleri memnun etmektedir.

 

Bu devlet hepimizin ona sahip çıkmak, haklarımızı bildiğimiz kadar sorumluluklarımızı da bilerek devleti yüceltmek ve büyütmek için dün olduğu gibi bugün de hep birlikte çalışarak birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha güzel yarınlara taşımak zorundayız.

 

Bu konuda milletimizin bu en büyük Bayramı’nda; Tüm Çubuk halkına güvenerek, Atatürk ilke ve inkılâplarını tam anlamıyla anlayıp yaşayacağımıza, çağdaş, güçlü bir devlet olmak için elbirliğiyle çok çalışacağımıza, birbirimize güvenip toplu yürekler olarak birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağımıza inanıyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle bizlerin bu Bayramı yaşamamızı, bağımsız hür bir toplum olarak başımız dik durmamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, memleketimizin bağımsızlığı ve bekası uğruna şehit olan tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. 
 

Halen Doğu ve Güneydoğu da ve sınır ötesinde “memleketimize mahrem eli değmesin” diye, teröre göz açtırmamak için gece gündüz nöbette, çatışmada bulunan kolluk kuvvetlerimiz, polis, jandarma özel harekât birlikleri ile Kahraman Ordumuz bizlerin huzur ve rahatta yaşamamız için hayatları pahasına mücadele etmekteler. Onlara da buradan selam ve dualarımızı iletmek isterim.

 

Türkiye Cumhuriyeti olarak Orta-Doğu’daki savaş ve karışıklıklardan kaçan, göçen Suriyeli ve pek çok millete Ensarlık yaptık, yapıyoruz. Bayrak yoksa vatan yoktur, devlet yoktur. Bize bu vatana bir şey olursa gidecek yerimiz, bize ensar olacak da yoktur. Türk Milleti, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir millettir.

 

Mehmet Akif’in “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duası ile bir daha “15 Temmuz Hain Darbe” girişimi gibi; kökü dışarıda, beslemesi içerde, vatanına hainlik, milletine kurşun sıkacak kadar alçaklardan oluşan terör örgütlerine hiçbir zaman Allah fırsat vermesin. 


Bu millet; rengini şehitlerimizin kanından alan Al Bayrağı’na ve vatanına canını hiçe sayarak sahip çıkmış, her zaman da çıkacağını tüm dünyaya Kurtuluş Savaşında olduğu gibi 15 Temmuz’da da bir kez daha göstermiştir.
 

Konu vatansa gerisi teferruattır…

 

En kalbi duygularımla tekrar hepinizin bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. dedi.

Şiirlerin Okunması:

  • Meliha - Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi öğrencisi Cemal LATİFOĞLU,  “CUMHURİYET”  adlı şiiri okudu.

 

  • Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen  Lisesi öğrenci Sait TIRPAN,  “15 TEMMUZ” adlı şiiri okudu.

 

Halk Oyunları Gösterisi: 

 

Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Seymen Ekibi gösterilerini sundu.

 

Müzik Dinletisi:

 

Meliha - Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi “Öğrenci Orkestrası” eşliğinde Öğrenci Korosu; “Gül Pembe ve Memleketim” şarkılarını seslendirdi.

 Ödül Töreni:

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü münasebetiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ilçemiz öğrencileri arasında düzenlenen  “Cumhuriyet Koşusu” ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Resim, Şiir ve Kompozisyon” yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.

  • İlkokullar arası resim yarışması üçüncüsü  İlayda KUZUCU (Akkuzulu İlkokulu)
  • Ortaokullar arası şiir yarışması üçüncüsü  Meryem YİĞİT (Atatürk Ortaokulu)
  • Liseler arası Kompozisyon yarışması üçüncüsü  Ebru Nur KOÇ (Çubuk Anadolu Lisesi)                          
  • Yıldız Kızlar üçüncüsü:    Tuğbanur SUBAŞI ( Bekir Yılmaz Ortaokulu)
  • Yıldız Erkekler üçüncüsü: Abdulsamed ÖZCAN (Şehit Selahattin Şişman Ortaokulu)
  • Genç Kızlar üçüncüsü:      Tuğba DEMİRCİOĞLU (Çubuk Anadolu Lisesi)
  • Genç Erkekler üçüncüsü: Mustafa KILINÇ  (Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi)
  • Takım halinde Yıldız Kızlarda üçüncü olan okulumuz; Dumlupınar Ortaokulu
  • Yıldız Erkekler üçüncüsü; Türk Telekom Ortaokulu
  • Genç Kızlar üçüncüsü; Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Genç Erkekler üçüncüsü Çubuk Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Dereceye giren öğrencilere ve takımlara ödülleri İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mesut GÜLER tarafından takdim edildi.

  • İlkokullar arası resim yarışması ikincisi; Ceylinnur GÜVERCİN (Cumhuriyet İlkokulu)
  • Ortaokullar arası şiir yarışması ikincisi; Edanur AÇİL (Yıldırım Beyazıt Ortaokulu)                                      
  • Liseler arası Kompozisyon yarışması ikincisi;  Ömer Faruk HORAT (Meliha- Hasan Bostan Çubuk Fen Lisesi)                
  • Yıldız Kızlar ikincisi;  Helin ACAY (Bekir Yılmaz Ortaokulu)          
  • Yıldız Erkekler ikincisi;  Yunus Emre EKİZ (Yıldırım Beyazıt Ortaokulu)
  • Genç Kızlar ikincisi;  Hamide YANIK (Özel Çubuk Sebat Temel Lisesi)     
  • Genç Erkekler ikincisi; Yusuf ŞAHİN (Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi)
  • Takım halinde Yıldız Kızlar ikincisi; Türk Telekom Ortaokulu
  • Yıldız Erkekler ikincisi; Yavuz Selim Ortaokulu Takımı
  • Genç Kızlar ikincisi; Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Takımı
  • Genç Erkekler ikincisi; Yunus Emre Anadolu Lisesi Takımı

 Dereceye giren öğrencilere ve takımlara ödülleri İlçe Belediye Başkanı  Dr. Tuncay ACEHAN tarafından takdim edildi.

  • İlkokullar arası resim yarışması birincisi; Miray BULUT   ( Özel Çubuk Sebat İlkokulu)                        
  • Ortaokullar arsı şiir yarışması birincisi; Memnune Eda GÜÇBİLMEZ ( Yavuz Selim Ortaokulu)
  • Liseler arası Kompozisyon yarışması birincisi; Fatmanur CİHAN (Meliha Hasan Bostan Çubuk Fen Lisesi)                       
  • Yıldız Kızlar birincisi; Ayşe Merve DEVELİ (Dumlupınar Ortaokulu)
  • Yıldız Erkekler birincisi; Ömer Yılmaz  (Bekir Yılmaz Ortaokulu)
  • Genç Kızlar birincisi; Emine YILMAZ (Çubuk Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi)
  • Genç Erkekler birincisi; Burak KOÇAK (Özel Çubuk Sebat Temel Lisesi)
  • Takım halinde Yıldız Kızlar birincisi; Bekir Yılmaz Ortaokulu 
  • Yıldız Erkekler birincisi; Bekir Yılmaz Ortaokulu
  • Genç Kızlar birincisi; Çubuk Anadolu Lisesi
  • Genç Erkekler birincisi; Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

Dereceye giren öğrencilere ve takımlara ödülleri İlçe  Kaymakamı Uğur SEZER tarafından takdim edildi.

 Tören Geçişi

Çubuk Lisesi Bando Takımı eşliğinde okullar tarafından tören yürüyüşü gerçekleşti.

 Cumhuriyet Bayramı programı, geçit töreninin ardından sona erdi.

 

İlçe Kaymakamı ve protokol, programı hazırlayan öğretmen ve yöneticileri tebrik etti.

 

“Cumhuriyet Fazilettir”

 

 “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir.”  - ATATÜRK

“Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bundaki başarıyı Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak kararlı bir şekilde yürümesine borçluyuz.” - ATATÜRK

 

“Cumhuriyet fazilettir

Türkiye Cumhuriyeti, cihanda işgal ettiği mevkie lâyık olduğunu eserleriyle ispat edecektir…

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.”

100_7125-vert.jpg

dsc_0160-vert1.jpgdsc_0192-vert2.jpgdsc_0218-vert3.jpgdsc_0218-vert3.jpgdscn3091-vert5.jpg

dscn3099-tile.jpg100_7205-tile2.jpg100_7250-tile3.jpg100_7284-tile4.jpg100_7324-tile5.jpg100_7385-tile6.jpg100_7409-7-tile7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.