Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Başladı

Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Başladı

Çubuk'ta düzenlenen "Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası" başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği tarafından Mehmet Akif ErsoyKültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen, Çubuk Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı tarafından desteklenen satranç turnuvasına 6-70 yaş grubundan 300 kişi katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, açılışta yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden bu yana satranca önem verdiklerini belirtti.

Turnuvada emeği geçen ve destek olanlara teşekkür eden Aslan, "Satranç sporu çocuklarımızın ruhsal ve zihinsel gelişimini önemli yönde etkileyen bir spor dalıdır. Bu nedenle de hem bizzat turnuvalara katılarak hem okullarda yaygınlaşması yönünde hem de turnuvaların gerçekleşmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz. Sporcularımıza ve kendilerine destek veren ailelerimize teşekkür ediyorum. Turnuvanın hayırlara vesile olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum" diye konuştu.

TSF Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan da ilçede satranca ayrı bir destek olduğunu ifade ederek, "Bu yıl 250 sporcumuz daha lisans alarak lisanslı sporcumuz 4 bine ulaşmıştır. Bizim hedefimiz 5 bin olmasıdır. İnşallah bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından, Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cüneyt Küpeli ileKılıçarslan turnuvanın açılış hamlelerini yaptı.

Kategorilerinde dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verileceği turnuva 2 gün sürecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.