ÇUDEF’TEN İFTAR...

ÇUDEF’TEN İFTAR...

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF); Şehit aileleri başta olmak üzere, Gaziler, Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği olmak üzere; İlçe protokolü, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odası temsilcilerine iftar yemeği verdi

Şuayip YAMAN

ÇUDEF tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde Genel Başkan Recep Taş ve yönetim kurulu üyelerinin misafirleri kapıda karşıladığı Kuzey Yıldızı Düğün salonlarından birindeki iftara; İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, Belediye Meclis üyeleri, İlçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odaları temsilcileri, Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanlığı’nın iyilik melekleri katıldı.   

 

İlçe dışından gelen konuklar ise; eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan idi.

 

İftar öncesi Hacı Bayram Veli İmam ve Hatibi Nuri Aydın tarafından Kur’an Tilaveti okundu.

 

İftar sonrası Çubuk İlçe Vaizi Hüseyin Dinler “İftar Duası” okudu.

 

ÇUDEF Genel Başkanı Recep TAŞ iftar sonrası yaptığı konuşmada; Saygıdeğer konuklar Birleştiğimiz konularda omuz omuza, ayrıştığımız konularda ise birbirimize saygı göstermek üzere çıktığımız yolda bu günlere geldik.

 

Sizlerin de bildiği üzere bizler çoğunlukla etkinliklerimizde insani değerlere vurgu yaparız. Bu vurgumuzun temelini de Kur’an’dan alırız.

 

“İnsan yaratılmışların en değerlisidir”

 

İnsan, yaratılmışların en şereflisidir. İnsana verilen bu değeri koruyabilmek,  yaradılış gayesine uygun olarak bedeni, aklı ve ruhu Kur’an la yıkamakla mümkündür.
 

İbadetlerin temel amacı da, kişinin Allah rızasını ve sevgisini kazanabilmesi, imanını koruyabilmesi, üstün takva ve ahlaki faziletlere sahip olabilmesi içindir.

 

O şerefi taşıyabilmek, sahip çıkmak taşıyabilmek çok önemli..

 

Burada tarzları, üslupları farklı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcileri var.

 

Çok değerli insanlar var.

 

Allah’tan burada vatan haini yok.

 

İçtimai olarak bakıldığında doğmak, doğurmak, yemek, içmek gibi meziyetler bir canlının insan olması için yeterli değildir. İnsan olmak için empati duygusunun olması, bir başka ifade ile ötekinin acısını içinde hissetmesi gerekmektedir.

 

İslam’la yıkanmayan ruh, felaketin habercisi olabilir.

 

Zira İslam’la yıkanmayan bir ruha sahip kişi kendi heva ( İstek. Nefsin isteği. Düşkünlük. Gelip geçici olan heves) ve hevesleri ile hayvani dürtülerle öylesine derin çukurlara savrulabilir ki orası da Prof. Seyyid Kutup’un ifadesiyle “fıtratının mahkûmu” hayvanlardan daha aşağılık bir seviyedir. 

 

Ramazan insanın bedeninin terbiye edilmesi, diğerkâmlık (başkalarının yararını da kendi yararı kadar gözetme) duygusunun gelişmesine, aklının ve ruhunun inkişafına meydan veren zaman dilimidir. Bu zaman diliminde ruhunu İslam’la yıkayanlar eşrefi mahlûkat şerefini hak eden, insanı kâmil olma yolunda yol alan kişilerdir.

 

Ne mutlu bu kişilere; Günlük menfaatler ile öylesine birleşirler ki; Onlar insandan farklı bir yaratık olurlar.

 

Esas itibariyle hepinizin tüm hedefi insan olabilmek ve insan kalabilmek içindir. Onurluca, namusluca ve şereflice yaşamaktır.

 

Ramazanınız hayırlı ve bereketli olsun...”

 

Ankara Stratejik Araştırmalar Vakfı (ASAV) Kurucular Kurulu Başkanı ve eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın; Bu tür organizasyonlar Çubuk’ta birlik ve beraberliği sağlıyor.

 

Allah razı olsun Başkan Recep Taş kardeşimizden. Alevi’si ve Sünni’siyle herkesi bir araya getiriyor. 

 

Ankara, hak ettiği değeri görmemektedir. Başkent olması nedeniyle her zaman önemini koruyan, siyasilerden yeterince faydalanamayan Ankara için bundan sonra sivil toplum kuruluşları daha aktif çalışarak bu makûs talihi tersine çevirmelidir.

 

Ankaralı bürokratların, merkezi hükümette yer alan Ankaralı bakanların sayısının çoğalması ve şehrimize değer vermesi gerekiyor. Bu iftar ve ileride yapacağımız diğer toplantılarımız, bu konuda yapacağımız çalışmalar açısından çok önemlidir.

 

Ankara milletvekillerinin kapılarını halka açması gerekir.

 

Oysa zaman zaman görüştüğüm Ankaralı vatandaşlarımızdan, Sayın Bakanım Nevzat Ceylan hariç (kendileri şu anda aramızda)  milletvekillerinin kapılarını açmıyorlar” şeklinde şikâyetler alıyorum.

 

O zaman sizlerde bir dahaki dönemde seçmezsiniz. Kendi çocuklarınızı seçin onlarda sizlere sahip çıksın. Sizler söyleyeceksiniz, zorlayacaksınız onlarda yapsın.

 

Yerelde bir Ankaralıyı seçtik.

 

Var mısınız bundan sonraki Genel Seçimlerde de bir Çubukluyu Meclis’e göndermeye?

 

Türkiye’nin durumu iyi değil. Emperyalistler Akdeniz’de savaş çıkartmak istiyorlar. İran’a saldıracaklar.

 

Birileri de doğup büyüdüğümüz, atalarımızın kanlarıyla sulayarak kazandığı Anadolu topraklarından çıkartıp sahip çıkmak istiyorlar.

 

Çünkü Türkiye ileriye gidiyor.

 

Savunma Sanayi de ileri gidiyor.

 

İçişleri Bakanı terörü bitiriyor.

 

Çubuk’ta uyuşturucu bir ara fazla idi. Sağ olsun İlçe Kaymakamımız Uğur Sezer bunu durdurdu. 

 

Bizleri bugün burada ağırlayan değerli ÇUDEF Genel Başkanı ve yönetimine bu anlamlı iftarları için teşekkür ediyorum. Hayırlı Bayramlar...

 

Plaket Töreni

 

Vefat eden Dernek başkanlarının yakınlarına plâket verildi..

 

Görev yaptıkları süre zarfında Derneğe verdikleri destek ve katkılarından dolayı :

 

Yakup İlgü adına eşi Münire İlgü’ye,

 

Hüseyin Bulut adına eşi Meliha Bulut’a,

 

Kurban Demirci adına eşi Ülkü Demirci’ye,

 

ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş tarafından birer plâket takdim edildi.

 

Çubuk Belediyesi Emlak İstimlâk Müdürü Cengiz Ayan katılımcılara “Köy Konakları” ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

İftar yemeği sonrası bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, Böylesine anlamlı bir iftar programı düzenleyerek İlçede faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerini, meslek kuruluşu ve oda temsilcilerini bir araya getiren ÇUDEF yetkililerine teşekkür ederim.

 

İlçede hemen hemen her konuda en iyi şekilde temsil ve hizmet etmek amacıyla kurulmuş olan bu sivil toplum organlarının çok değerli yöneticileri bu vesile ile birlik ve beraberlik içinde iftarlarını yaparak birbirleriyle kaynaşma fırsatını yakalamış oldular.

 

Onları bir arada görmekten büyük mutluluk duydum.

 

Yemeğe katılan herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim dedi..

cudef01-vert-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.