ÇUDEF’TEN İFTAR...

ÇUDEF’TEN İFTAR...

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF); Şehit aileleri başta olmak üzere, Gaziler, Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği, ilçe protokolü, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve oda temsilcilerine iftar yemeği verdi.

 Şuayip YAMAN

 

İlçe dışından gelen konuklar ise; Akyurt Belediye Başkanı Gültekin AYANTAŞ ile Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Vedat DEMİR idi.

 

İftar sonrası İlçe eski Camii Kebir İmamı Lokman ÖZTÜRK tarafından dua okundu.

 

ÇUDEF Genel Başkanı Recep TAŞ iftar sonrası yaptığı konuşmada; “ Saygıdeğer konuklar Birleştiğimiz konularda omuz omuza, ayrıştığımız konularda ise birbirimize saygı göstermek üzere çıktığımız yolda bu günlere geldik.

 

Sizlerin de bildiği üzere bizler çoğunlukla etkinliklerimizde insani değerlere vurgu yaparız. Bu vurgumuzun temelini de Kur’an’dan alırız.

 

“İnsan yaratılmışların en değerlisidir”

 

İnsan, yaratılmışların en şereflisidir. İnsana verilen bu değeri koruyabilmek,  yaradılış gayesine uygun olarak bedeni, aklı ve ruhu Kur’an la yıkamakla mümkündür.
 

İbadetlerin temel amacı da, kişinin Allah rızasını ve sevgisini kazanabilmesi, imanını koruyabilmesi, üstün takva ve ahlaki faziletlere sahip olabilmesi içindir.

 

O şerefi taşıyabilmek, sahip çıkmak taşıyabilmek çok önemli..

 

Burada tarzları, üslupları farklı siyasi parti temsilcilerimiz var.

 

Çok değerli insanlar var.

 

Allah’tan burada vatan haini yok.

 

Rahmetli Cemil MERİÇ, Her hangi bir ideolojinin esiri olanları deli gömleği giymiş insanlara benzetir. Bizce de bunlar,  kendi yaptıkları puta tapanlardan bir farkı yoktur.

 

İçtimai olarak bakıldığında doğmak, doğurmak, yemek, içmek gibi meziyetler bir canlının insan olması için yeterli değildir. İnsan olmak için empati duygusunun olması, bir başka ifade ile ötekinin acısını içinde hissetmesi gerekmektedir.

 

İslam’la yıkanmayan ruh, felaketin habercisi olabilir.

 

Zira İslam’la yıkanmayan bir ruha sahip kişi kendi heva ( İstek. Nefsin isteği. Düşkünlük. Gelip geçici olan heves) ve hevesleri ile hayvani dürtülerle öylesine derin çukurlara savrulabilir ki orası da Prof. Seyyid Kutup’un ifadesiyle “fıtratının mahkûmu” hayvanlardan daha aşağılık bir seviyedir. 

 

Ramazan insanın bedeninin terbiye edilmesi, diğerkâmlık (başkalarının yararını da kendi yararı kadar gözetme) duygusunun gelişmesine, aklının ve ruhunun inkişafına meydan veren zaman dilimidir. Bu zaman diliminde ruhunu İslam’la yıkayanlar eşrefi mahlûkat şerefini hak eden, insanı kâmil olma yolunda yol alan kişilerdir. Ne mutlu bu kişilere,

 

Günlük menfaatler ile öylesine birleşirler ki; Onlar insandan farklı bir yaratık olurlar.

 

Esas itibariyle hepinizin tüm hedefi insan olabilmek ve insan kalabilmek içindir. Onurluca, namusluca ve şereflice yaşamaktır.

 

Ramazanınız hayırlı ve bereketli olsun...”

 

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin AYANTAŞ, “Şimdiden herkesin öncelikle Kadir Gecenizi sonrasında da Bayramınızı tebrik ederim.”

dscn6752-vert1.jpgdscn6780-vert2.jpgdscn6822-vert3.jpgdsc09288-vert4.jpg

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.