ÇUDEF’TEN “DEDE-TORUN BULUŞMASI”...

ÇUDEF’TEN “DEDE-TORUN BULUŞMASI”...

Çubuk Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen Kuşaklar arası Paylaşma ve Dayanışma ile “Dede –Torun Buluşması” gerçekleştirildi.

 Şuayip YAMAN

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) öncülüğünde ilk defa “Dede – Torun Buluşması” gerçekleştirildi.

 

Melikşah Süleyman Demirel Huzur Evi’nde gerçekleştirilen “Dede – Torun Buluşması” projesine Yenice, Dumlupınar ve Melikşah Mahallelerinde ikamet eden ilköğretim öğrencileri katıldı. 

 

ÇUDEF’in yeni projesi olan “Dede – Torun Buluşması”, her yıl gerçekleştirilecek olan bu proje kapsamında huzur evlerinde ikamet eden sakinlerin moral ve motivasyonlarının artırılmasının yanında öğrencilerimize; Gelenek, görenek, örf ve adetlerimizi hem yaşaması hem de yaşatılmasının öğretilmesi amaçlanıyor.

 

Öğrenciler; Süleyman Demirel, Abidin Yılmaz ve Öğretmen Necla Kızılbağ Huzur Evi ve Rehabilitasyon merkezlerinde bulunan dedelerin yanlarına giderek onlarla sohbet ettiler sohbetin ardından dedelerine çeşitli hediyeler verdiler.

 

Dedeler torunların kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek böyle bir proje gerçekleştirdiği için ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş’a teşekkür ettiler.

 

ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş,  Huzur Evi’nde bulunan dedelere “sizlere bugün bir sürprizim var” diyerek anaokulu öğrencileri ile dedeleri buluşturdu. Ardından “dede torun buluşması”  projesinin her ay gerçekleştirileceği ifade edildi.

 

Sunuculuğunu Ünlü Radyocu ve Sunucu Yavuz Özer’in yaptığı Süleyman Demirel Huzurevindeki “Dede-Torun Buluşması” etkinliği saat 14:00’de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü mini bir konser sundu.

 

Süleyman Demirel Huzur Evi Müdür Vekili Mehmet Gür, Bu etkinliğin Melikşah Derneği Başkanı Ahmet Saydam’ın önerisi ile gündeme geldi.

 

Çubuk Denekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep Taş, Hz. Ali “İnsanlarda deryalar gizlidir.”der. Tabii ki gönül gözüyle insan’a ulaşabilenlere söylenmiş bu güzel. Bu noktadan bakıldığında

 

 Şu anda burada deryalar, ummanlar var.

 

Bize göre milletimizin en önemli kurum ailedir.

Baba ailenin direği,

Anne ailenin yüreği,

Çocuk ise ailenin bileğidir.

 

Burada yıkılmaması gereken direkler, yürekler ve bilekler var.

 

Tamamen insani değerlerle yaptığımız bu etkinliklerde Allah’ın rızasını, kulun duasını almaktır.  

 

Bu duygularla bu programı yaptık.

 

Burada insanlara nasıl güzel muamele yapıldığını gördük.

 

Daha iyisini yapmak kaydıyla iyi eğlenceler...

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü Yardımcısı Bestami Erkoç , Başkentimizde toplamda 10 huzurevi bu huzurevlerinde ise 1500 vatandaşımız ikamet ediyor. Bizler ise bunlara rahat bir yaşam ve yaşlanma süreci hazırladık.

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “  Bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor.

 

Dede-Torun Buluşması gibi bu yönden çok önemli.

 

Halkımızın bu tür etkinliklere çok ihtiyacı var.

 

Bayramların bayram olmaktan toplumun toplum olmaktan çıktığı bir süreçte bu etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür ederim.

 

Aşık Sinemi, Kültür Bakanlığı Halk Müziği Sanatçısı Ferman Kaya’nın sırasıyla sahne aldığı etkinlikte yine Kültür Bakanlığı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Sakine Akın seslendirdiği şarkılarla izleyicilere nostaljik anlar yaşattı. Bir başka ifade ile izleyicileri büyüledi.

 

Seyit Ali Turabi Kültür Derneği üyeleri Semah gösterisini sundu.

 

Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Seğmen Alayı gösterisini sundu.

 

Katılımcılar Yerel Sanatçı Fahrettin Tuyan’ın çalıp söylediği oyun havaları ile coştular...

 

Grup Sahra İlahi Grubu solisti Şükrü Yeşildağ ve arkadaşlarının ilahileri eşliğinde Sema gösterisi yapıldı. Seslendirilen harikamı harika ilahiler katılanları mest ederek etkinlik alanının alkış sesleriyle çınlamasına neden oldu. 

dede001-tile1.jpg

dede014-tile1-001.jpgdede023-tile2-001.jpgdede047-tile3-001.jpgdede083-tile4-001.jpgdede107-tile5-001.jpgdede143-tile6.jpgdede179-tile7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.