ÇUDEF'ten Aşure ve Birlik Günü

ÇUDEF'ten Aşure ve Birlik Günü

Çubuk Dernekler Federasyonu Eğitim ve Kültür Faaliyetleri çerçevesinde "Aşure ve Birlik Günü" düzenliyor.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Çubuk Dernekler federasyonu Başkanı Recep Taş şunları söyledi"

Federasyonumuz, geleneksel eğitim ve kültür hizmetleri çerçevesinde “AŞURE VE BİRLİK GÜNܔ adı altında bir etkinlik düzenleyecektir.
Bilindiği üzere, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı milletimizin kültüründe “AŞURE” önemli bir yer almaktadır.
1369 yıl öncesine kadar güzel duygularla bir bayram coşkusu içinde kutlanan aşure, Rahmet ve Sevgi peygamberi"nin “Allahım ben onları çok seviyorum, sen de sev” diye yakardığı, yine “Hüseyin bendendir, ben Hüseyin"denim, Hüseyin"i seven Allah"ı sevmiş olur” diyerek onu inananlara emanet ettiği Hz. Hüseyin ve çok sayıda Ehli Beyt"ten önemli şahsiyetin açlık ve susuzluk gibi insanlık dışı işkenceye maruz bırakılıp ardından da menfur bir şekilde şehit edilmeleri İslâm Dünyasına hiç sönmeyecek bir ateş düşürmüş ve artık mübarek muharrem ayı matem ayı kimliğini almıştır.
Esas itibariyle, Kerbelâ"lar 1369 yıldan beri zaman, yer ve nitelik değiştirerek ortaya çıkmış, aynı inanç iklimi"nin içinde yer alan kardeşler arasında fitneyi canlı tutmaya çalışmış olmalarına rağmen bu milleti bölmeyi başaramamışlardır.
Fitne bundan sonra da başarılı olamayacaktır, zira bizler Alemlerin sultanı Hz. Muhammed Aleyhisselam"dan, İmam Ali"den, Ehli Beyt"ten, 12 İmam"dan, Mevlana"dan, Yunus"tan, Hünkâr Hacı Bektaş"tan, Hacı Bayram"dan feyiz aldık, onların gösterdiği nurlu yolda insanın önemini ve sevginin gücünü kavradık.
Bu duygular içinde insanımıza hizmeti amaç edinen ÇUBUK DERNEKLER FEDERASYONU mensupları olarak Aşure"den yola çıkarak ortak değerleri ön plana çıkartmak, Ön yargıları yıkmak ve kardeşler arasındaki sevgi bağlarını kuvvetlendirmek üzere bir program yaptık,
Son dönemde, TRT" deki Muharrem ayı sohbetlerinden tanıdığımız, Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur SARGUN hanımefendinin katılarak günün anlam ve önemini belirten bir konferans verecek olması, Arif ŞAHİN ve Semâzen gurubu ile Hacı Turabi Kültür Derneği Semah ekipleri"nin de gösteri sunacağı programın beğenileceğini ve izleyicilerin gönüllerinde sevgi pınarlarının coşmasına vesile olacağını umuyor ve birliğe değer veren tüm hemşerilerimizi programımızı izlemeye davet ediyoruz."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum