ÇUDEF’İN 7. OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI...

ÇUDEF’İN 7. OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI...

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF)’ nun 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 13.30’da gerçekleşti.

 

 Şuayip YAMAN

Genel Başkan Recep TAŞ’ın ailevi nedenlerle tekrar aday olmadığı ÇUDEF Genel Kurul’unda tek listenin oylandığı seçimde Fuat TUYAN başkanlığındaki liste oylandı.

 

Çubuk İlçe Kaymakamı Uğur SEZER ve İlçe Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ’ın mazeretleri nedeniyle katılamadıkları Kongre’ye; İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Lokman KILIÇ, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki AVAN; Çubuk Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Harun YAZICI ve üye dernek temsilcileri katıldı.

 

Kongre de birlik, beraberlik ve kardeşlik temaları işlendi.

 

Sunuculuğunu Yönetim Kurulu üyesi Hamdi GÜNGÖR’ün yaptığı Kongre’de Divan Başkanlığına Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem CAN, Başkan yardımcılığına Ali TOHUMCU, Katip üyeliklere ise; Rukiye KALENDER, Gönül BAĞ ve Alican KOZ seçildiler.

 

Bayrak Teslimi ve Yönetime destek amacıyla kürsüye Gelen Başkan Recep TAŞ yaptığı anlamlı veda konuşmasında, “Çubuk Dernekler Federasyonu’nun değerli mensupları, Saygıdeğer misafirler, Federasyonumuzun 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na hoş geldiniz, şeref verdiniz...

 

Bilindiği üzere En basit tarifiyle STK’lar, Hiçbir menfaat beklemeksizin toplum yararına çalışan, demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, kar amacı gütmeyen, devletin zorunlu organı olmayıp ondan bağımsız hareket edebilen, gönüllülük esasına göre hizmet veren kuruluşlardır.” 

 

Bu vasıfları itibariyle gelişmiş Batı toplumlarında hayatın vazgeçilmezlerindendir.

 

Kabul etmek gerekir ki; Vakıf Medeniyeti olarak bilinen Osmanlı’nın torunları olarak Kurtuluş Savaşı’ndaki Kuvayı Milliyeler, Darül Aceze, Hilâl-i Ahmet ve tiftik birlikleri gibi sayısız sivil toplum geçmişi olan milletimiz,17 Ağustos 1999 Marmara depreminde sivil toplum kuruluşlarının toplumsal dayanışma anlamında son derece nitelikli ve karşılıklı güvene dayalı hizmet üretmeleri sayesinde toplumun saygısını kazanmıştır.

 

Hâlbuki o tarihe kadar, Kutsal Devlet algısının güçlü olduğu Türk toplumunda sosyal hizmetler daima devletten beklenmektedir. Oysa Marmara depreminde kamuoyunda devlet aygıtının ne kadar etkin çalıştığı sorgulanmaya başlanmış olup sivil toplum hizmetleri ile de kıyaslanmasına zemin hazırlamıştır.

 

2004 yılında Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde değiştirilen Dernekler Yasası ile Medeni Yasa dernekler üzerindeki baskıyı büyük ölçüde kaldırmış, bu tarihten sonra Sivil Toplum Kuruluşları büyük ivme kazanmıştır.

 

“Çubuk Dernekler Federasyonu’nun Doğuşu”

 

Çubuk, Akyurt ve Pursaklar ilçeleri ile köylerinde kurulmuş, yöresel ölçekte hizmet vermekte olup, Dünya’daki gelişmeleri iyi okuyan, zamanın ruhunu kavramış, 20 dernek başkanı Çubuk’ta bir araya geldi.

 

Yapılan değerlendirmeler sonunda; Toplumun dinamizmini kaybettirip,  onu üretkenlikten uzaklaştıran, her şeyin devletten beklendiği bir anlayışın tamamen itaat üzerine oturmuş bir toplum yapısını meydana getirdiği, bir başka ifade ile onu edilgen hale getirdiği kanaatinden hareketle; 

 

  • Bu anlayışı değiştirmek,
  • Toplumun demokratik reflekslerini güçlendirmek,
  • Dinamik ve üretken kılmak,
  • Ortak problemlere ortak çözümler bulmak için güçlü bir sivil toplum hareketi oluşturmak” üzere yoğun bir çalışma başlatıldı. 

 

Bu güne kadar bu topraklarda yaşayıp, aynı tasa ve kıvancı birlikte tatmış, insanlar olarak 2005 yılının başında ÇUDEF’ in kuruluşunu tamamlayıp kutlu yürüyüşe başlandı.

 

Bizler, Rahmetli Cemil MERİÇ’in tanımlamasıyla “İnsanın, Deli gömleği giymiş hali” olarak nitelendirilen İdeoloji körlüğünden ve ön yargılardan çok çekmiş nesiller olarak yeni dönemde; 

 

  • Kavga etmeden,
  • Gerginlikler yaratmadan,
  • Uzlaşma kültürüne sahip çıkarak,
  • Hangi inanç ikliminden, hangi meşrepten, hangi ekolden olursa olsun, hiç kimseyi yargılamadan, dışlamadan, ötekileştirmeden kucaklamak,

 

Yaratılmışların en şereflisi insana hizmet etmek, evrensel değerlerden de taviz vermeden insanlık onuruna sahip çıkmak temel ilkesinden hareketle,   

 

Ankara’nın diğer ilçelerine örnek teşkil edecek şekilde Aynı duyguyu paylaşan Saygıdeğer Çubuklular mesajımıza cevap verdi. Bu gün 57 kardeş dernek ve mensuplarından oluşan kocaman bir aile olduk.

 

“İlke ve Prensiplerimiz”

 

Bizler, “Her şey insan içindir” felsefesi ile “İnsani Değerleri” en üst değer olarak kabul ettik..

 

Federasyon’un bütün faaliyetlerinde açıklık (şeffaflık), hesap verebilirlik, demokrasi, meşveret ve ortak aklı egemen kıldık.  

 

Önemli insani değerlerden olan düşünce ve inanca saygıyı vazgeçilmez bir ilke edindik.

İnsana ve Ülkeye fayda sağlayacak her konuda diğer sivil tolum kuruluşları ile dayanışma içinde olduk. 

 

Her türlü ayırımcılığa ve bölücülüğe şiddetle karşı çıkmayı prensip edindik.

 

Bu hedef ve prensipler içinde yapılan faaliyetlerden bahsetmek gerekirse, Derneklerimizin tüm faaliyetlerinde yanlarında olduk, Bazen coştuk, bazen hüzünlendik, medeniyet coğrafyamızla bütünleştik.

 

Ön yargıları yıkmak kardeşliğimizi güçlendirmek adına 2006 yılından beri Aşure ve birlik günlerini gerçekleştirdik. Zamanın ruhunu kavrayamayanların baskılarına boyun eğmedik.

 

Bu duygu ve düşüncelerle şimdiye kadar büyük bir onur ve gururla yürütmeye çalıştığım kuruluşundan (2004) bugüne kadar sürdürdüğüm 15 yıllık Genel Başkanlık görevine ailevi nedenlerle bugün tekrar aday olmayacağım. Göreve gelecek arkadaşlarıma destek vereceğim.

Bayrağı yeni güvendiğim ve başarılı olacaklarına inancım olan yönetimdeki arkadaşlarıma devrediyorum. Onların her zaman yanında ve destekçisi olacağım. Hakkınızı helal edin dedi. 

 

Ödül Töreni:

 

ÇUDEF Genel Başkanı Recep TAŞ tarafından; Onur Konuklarından Memur Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cengiz ÖZBAY, Uluslararası Sanatçı ve Edebiyatçılar Derneği (USADER) Genel Başkanı Birsen GÜL ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Müdürü Hayrettin GÜLTEKİN’e teşekkür plâketleri takdim edildi.

 

Konuklardan USADER Başkanı Birsen GÜL tarafından (sivil topluma ve sanata verdiği değerden dolayı) ve Hayrettin GÜLTEKİN tarafından da ÇUDEF Genel Başkanı Recep TAŞ’a birer plâket takdim edildi.

 

İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Lokman KILIÇ; Bugün burada Çubuk Dernekler Federasyonu’nun  (ÇUDEF) 7. Olağan Kongresi için bizleri bir araya getiren ÇUDEF Genel başkanı Recep TAŞ ağabeyimize teşekkür ediyorum.

 

Recep TAŞ ağabeyimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyor, yeni seçilecek yönetim kuruluna ada başarılar diliyorum.

 

Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.  

 

Faaliyet Raporu ÇUDEF Yönetim Kurulu üyesi Sami ÖZKAN tarafından okundu.

 

Başkent Meclisi Memur Dernekleri Genel Başkanı Cengiz ÖZBAY, Çubuk deyince ilk önce davasına ve şehidine sahip çıkan ve Türkiye gündeminde de bu şekilde anılan bir ilçe akla geliyor.  

 

Çubuk’u sosyal medyadan takip ediyorum.

 

Bugün Babalar Günü. Başta şehit ve gazi babaları olmak üzere diğer baba gibi duranların Babalar Günü’nü kutluyorum.

 

Ankara’da sivil toplum deyince Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem CAN ve Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep TAŞ ağabeylerim akla geliyor. Onlarla Memurlar Derneği Genel Başkanı olduğumda Ankara Meclis’inde tanıştım.

 

Onlar; Yol göstericiler, sahip çıkanlar, yanında duranlardır.

 

Denetleme Kurulu Raporu Denetleme Kurulu üyesi Hasan Hüseyin ARSLAN tarafından okundu.

 

Disiplin Kurulu Raporu adı geçen kurul üyesi Kemal KÖKYAY tarafından okundu.

 

2019-2021 Mali Raporu Federasyon Genel Sekreteri Sami ÖZKAN tarafından okundu.

 

Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu, Disiplin Kurulu Raporu ve Mali Rapor, Divan Başkanı Adem CAN tarafından Genel Kurul’un ayrı ayrı oylarına sunuldu ve oybirliği ile ibra edildi.

 

Dilek ve Temenniler:

 

Yusuf KANAAT, Alevi-Sünni ayrımı yapanlara atıfta bulunduğu konuşmasında, Hepimiz kardeşiz. Anamız, babamız ayrı olsa da. Çünkü insanız biz. Havva anamız, Adem babamız.

 

Ben Aleviyim. İki kızım var. Damatlarımın ikisi de Sünni. İkisi de insan evladı çıktı. İkisini de çok seviyorum. Onların ayaklarının altına kurban olurum.

 

Benim köyümde herkesin bir siyasi görüşü var; Solcular da var, Ülkücüler de var. Ama sorunların çözümünde hep birlikte oluruz. Dinimiz bir, Kitabımız bir, Peygamberimiz bir. Ülkemizi seviyoruz.

 

Bu ayrılık-gayrlık niye. Alevi-Sünni ayrımı yapılmasın...

 

Mustafa ÖZDEMİR, Recep TAŞ başkanla ÇUDEF’ de 15 yıldır omuz omuza vererek beraber çalıştık. Bana yeri geldi ağabeylik, yeri geldi babalık yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diyerek kürsüden inerek Recep TAŞ’ın yanına gitti ve elini öperek “Babalar Günü’nü kutladı.

 

Duygusal bir atmosferin hâkim olduğu genel kurul toplantısı karşılıklı olarak helalleşmelere sahne oldu.

 

Seçimlere Geçildi...

 

Fuat TUYAN başkanlığındaki tek liste ile seçime girildi. Liste Genel Kurul’un oylarına sunuldu. Oybirliği ile seçildi.

 

ÇUDEF Genel Başkanlığına seçilen Fuat TUYAN yaptığı teşekkür konuşmasında; Genel Kurulumuzun çok değerli üyeleri hepiniz saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Hepinizin ‘Babalar Günü’nü kutluyorum.

 

Burada recep ağabeyime teşekkür ediyorum. Bize dernekçiliği öğrettiler. Başımız sıkıştığında yine ona müracaat edeceğiz, yardım ve destek alacağız.

 

 Onun bıraktığı çıtayı daha da yükseklere çıkartmaya gayret edeceğiz.

 

Çubuk’ta herkesi kucaklayacağız.

 

Çubuk’ta faaliyet gösteren tüm dernekleri birlik ve beraberliğe davet ediyoruz dedi.

 

Görev Bölümü:

 

16 Haziran 2019 tarihinde yapılan ‘7.Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu’na seçilen üyeler, en yaşlı üye Hamdi GÜNGÖR Başkanlığında 23 Haziran 2019 Pazar günü saat 10.00’da, Federasyon hizmet binasında toplanarak yaptığı yeni görev bölümünde;

 

  • Başkanlığa Fuat TUYAN,

 

  • STK ve Meslek Odalarından Sorumlu Başkan Yardımcılığına Hamdi GÜNGÖR,

 

  •  Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Ali TOHUMCU,

 

  •  Eğitim ve Kültür’den Sorumlu Başkan Yardımcılığına Veli METİN,

 

  • Sosyal ve Sağlıktan Sorumlu Başkan Yardımcılığına Sami ÖZKAN,

 

  • Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcılığına Hayri YILMAZ,

 

  •  Genel Sekreterliğe Mustafa ÖZDEMİR,

 

  •  Mali Sekreterliğe Mahmut AKSU,

 

  •  Teşkilatlanma Sekreterliğine Ali Osman VURUCU,

 

  •  Eğitim Sekreterliğine Zekai GÜNAL,

 

  • Basın-Yayın Sekreterliğine Fatma YILMAZ,

 

  1. Gençlik ve Spor’dan sorumlu göreve Ali ARICI,

 

  1.  Tarım ve Hayvancılıktan sorumlu göreve Hasan Hüseyin ARSLAN,

 

  1.  Gezi, Şenlik vb. sorumlu göreve Metin ERSÖZ,

 

  1.  Esnaf Komisyonundan sorumlu göreve Başkanı Yasin ÇAKMAK,

 

Üyeliklere ise; Bayram ÜLGÜ, Fatih TİRYAKİ, Ömer KALAYCI, Ömer UYAR, Satılmış ÇAYIR, Ahmet KESER, Süleyman YAZICI, Veli BAĞCI ve Yusuf KANAAT seçilmişlerdir.

dsc_0340-tile.jpg

dsc_0381-tile2.jpgdsc_0402-tile2.jpgdsc_0444-tile3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.