ÇUDEF’in 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı

ÇUDEF’in 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Çubuk Dernekler Federasyonu'nun (ÇUDEF) 5. olağan genel kurulu yapıldı.

Tek listeyle gidilen genel kurulda, genel başkanlığa aday olan mevcut başkan Recep Taş yeniden genel başkan seçildi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen genel kurula, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Başkent Ankara Meclisi Nevzat Ceylan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Kızılay Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, Belediye Meclis Üyeleri ve delegeler katıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasında dünyada ve Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının tarihi sürecini anlatan ÇUDEF Başkanı Recep Taş, ÇUDEF’in 2005 yılında hangi amaç ve değerler üzerine kurulduğunun bilgisini aktardı. Görev süresi içerisinde yaptıkları faaliyetlerin bilgisini veren Taş, konuşmasında şunları söyledi:

 ’’Takdir edileceği üzere sivil toplum özgür bireylerden oluşur ve demokratik, katılımcı yönetimlerde gelişir ve derinleşir. Sivil toplum kuruluşları yerel yönetimlerin alternatifi değildir. Ancak, yerel yönetimlere destek olmak, bir anlamda toplumun aynası olarak toplumun taleplerini yönetim erklerine yansıtmak,  sempatik ilişkiler, ikna metotları ve lobi faaliyetleri yaparak karar süreçlerine katkıda bulunmaya çalışır. Bir başka açıdan bakıldığında güçlü bir demokrasinin zorunlu koşulunu sivil toplumun varlığında aramak gerekir. Bu itibarla STK’ları yok farz eden bir yönetici demokrat olamayacağı gibi o yöneticinin başında bulunduğu organizasyonun da demokratik unsurları taşımayacağı aşikardır. Bu itibarla, sivil topluma gönül veren, değer veren tüm gönül dostlarımıza saygı, minnet ve şükran duygularımızı sunuyor.’’

-Çubuk’u birlikte yöneteceğiz

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’da kongrede yaptığı konuşmada, kongrenin ilçe için hayırlara vesile olmasını diledi. Önceki gün Elmadağ’da sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları tarafından ortaklaşa yapılan bir etkinlikten bahseden Başkan Acehan, ’’Bizim ilçemizde de bundan sonra kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ortaklaşa hareket ederek çok daha güzel etkinliklere ev sahipliği yağacaktır. Biz görev süremizde sivil toplum kuruluşlarımızla ortak hareket ederek, ortak aklı harekete geçirerek Çubuk’u birlikte yöneteceğiz. ÇUDEF olarak bu güne kadar yaptığınız tüm hizmetlerden dolayı şahsınızda tüm üyelerinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi. 

Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımcı demokrasi açısından çok büyük önem arz ettiğini anlatan Başkan Acehan, ÇUDEF’in en önemli çalışmalarından birinin ilçedeki birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu hatırlatarak,’’Hem birlik, hem de kardeşlik işbirliği için ÇUDEF’i özelliklede onun başkanı Sayın Recep Taş’ı kutluyorum. Bu birlik ve kardeşlik üzerine çalışmaların devam etmesini diliyorum’’ diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, divan başkanlığını Nevzat Ceylan’ın yaptığı 55 derneğin bir araya gelerek kurduğu ve 475 delegesi olan federasyonun 5. genel kurul toplantısına geçildi.

Genel kurulda başkan adaylığı için tek listeyle gidilirken, dört dönemdir federasyonun genel başkanlığı görevini yürüten Recep Taş yeniden genel başkanlığa seçildi.

Programın sonunda ilçeye değer katanları onurlandırmak için ödül töreni düzenlendi. Törende Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin’e, Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’a Çubuk Eski Kaymakamı Meftun Dallı’ya, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Metin Doğan’a, Danıştay Üyesi Ümit Aksoy’a, Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan’a, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’a, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’a, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e, Karadeniz Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Rüstem Ateş’e, Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan’a, Ankara Kültürünü Koruma Dernek Başkanı Necmettin Palacı’ya, Bekir Yılmaz Eskrim Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kalender’e, Eski Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e, Engellilere Beceri Kazandırma Hocası Günay Örücü’ye, hayırsever işadamlarından Cemal Şişman’a CUDEF Başkanı Recep Taş tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.

-ÇUDEF ‘Kuzey Ankara’yı kapsayan bir proje.

Ödül töreninde söz alarak konuşan Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, kendilerinin böyle bir kuruluşa ödül vermeleri gerekirken, ödül aldıklarını söyledi. ÇUDEF’in çalışmasının ‘Kuzey Ankara’yı kapsayan bir proje olduğunu vurgulayan Şıvgın, ’’Bu çalışma ‘Kuzey Ankara’yı kapsayan bir projedir. Siz yaptıklarınızla Ankara’nın yıldızısınız ve aynı zaman da Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yapıyorsun. Bizde bu çalışmayı Türkiye’ye tanıtmamız gerekmektedir’’dedi.

Daha sonra teşekkür konuşması yapan Taş, ’’Tüm değerli mesai arkadaşlarımıza ve her daim beni desteklediği için eşime çok teşekkür ediyorum. Allah devam eden görevimizde utandırmasın’’ diye konuştu.

ÇUDEF'in seçilen yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

‘’Recep Taş, Yakup Ülgü, Hüseyin Bulut, Hamdi Güngör, Satılmış Çayır, Ali Rıza Güney, Mustafa Öztürk, Mustafa Özdemir, Yasin Özen, Sami Özkan, Baki Demirbaş, Fatma Yılmaz, Hatice Erkan, Ali Tokdemir, H. Hüseyin Arslan, Fuat Tuyan, Hayri Yılmaz, Yasin Çakmak, Zekai Günal, Harun Çiftçi, Salim Dursun, Ahmet Saydam, Mesut Yaşar, Hasan Özyürek, Mahmut Kılıç. Denetim kurulu listesi,Mustafa Kılık, Osman Şahbudak, Şani Ayar, Ali Osman Vurucu, SezayiTemir. Disiplin kurulu listesi ise, Necati Demirbaş, Adem Ünlütürk, Hayati Türkileri, Recep Kocalak, Fatih Coşkun.’’

cudef01-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.