ÇUDEF’ in Aşure ve Birlik Günü'ne ilgi büyüktü

ÇUDEF’ in Aşure ve Birlik Günü'ne ilgi büyüktü

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) 29 Ocak 2009 Perşembe günü saat 13.00’de, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde, “Aşure ve Birlik Günü” nün birincisi düzenlendi.

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) 29 Ocak 2009 Perşembe günü saat 13.00"de, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi"nde, Federasyonun Eğitim ve Kültür Hizmetleri çerçevesinde; “Aşure ve Birlik Günü” nün birincisi düzenlendi. Bundan böyle her yıl geleneksel olarak düzenlenecek.

 

 

 

Sunuculuğunu Aşık Yakup Aydoğan"ın yaptığı programda siyasi partilerden, sivil toplum örgütlerinden ve halktan katılım oldukça fazla idi. Programda verilen ortak mesaj ise; Birlik, beraberlik, barış, hoşgörü ve kardeşlik idi.

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Recep Taş yaptığı açılış konuşmasında; “Bilindiği üzere, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı milletimizin kültüründe “AŞURE” önemli bir yer almaktadır.

 

1369 yıl öncesine kadar güzel duygularla bir bayram coşkusu içinde kutlanan Aşure, Rahmet ve Sevgi Peygamberi"nin “Allah"ım ben onları çok seviyorum, sen de sev” diye yakardığı, yine “Hüseyin bendendir, ben Hüseyin"denim, Hüseyin"i seven Allah"ı sevmiş olur” diyerek onu inananlara emanet ettiği Hz. Hüseyin ve çok sayıda Ehli Beyt"ten önemli şahsiyetin açlık ve susuzluk gibi insanlık dışı işkenceye maruz bırakılıp ardından da menfur bir şekilde şehit edilmeleri İslâm Dünyasına hiç sönmeyecek bir ateş düşürmüş ve artık mübarek Muharrem Ayı matem ayı kimliğini almıştır.

 

Esas itibariyle, Kerbelâ"lar 1369 yıldan beri zaman, yer ve nitelik değiştirerek ortaya çıkmış, aynı İnanç İklimi"nin içinde yer alan kardeşler arasında fitneyi canlı tutmaya çalışmış olmalarına rağmen bu milleti bölmeyi başaramamışlardır.

 

Fitne bundan sonra da başarılı olamayacaktır, zira bizler Alemlerin sultanı Hz. Muhammed Aleyhisselam"dan, İmam Ali"den, Ehli Beyt"ten, 12 İmam"dan, Mevlana"dan, Yunus"tan, Hünkâr Hacı Bektaş"tan, Hacı Bayram"dan feyiz aldık, onların gösterdiği nurlu yolda insanın önemini ve sevginin gücünü kavradık.

 

Allah"ı bir, Kur"an-ı bir, Peygamberi bir, İmam Ali başta olmak üzere 12 İmam ve Ehli Beyt sevgisi ile dolu ve onların yaşamlarını kendilerine örnek alıp, kendi yaşamlarına aktarma gayretinde olan ehli sünnet yolunun yolcuları olarak, Orta Asya"dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyayı aydınlatan Hoca Ahmet Yeseviler, Mevlanalar, Hünkar Hacı Bektaşi Veliler, Yunuslar, Pir Sultan Abdallar"dan feyiz almış, onların ışığı ile aydınlanmış bir millet olarak, Yüce Yaratıcıdan birliğimizi, dirliğimizi, muhabbetimizi daim kılsın.

 

Bu duygular içinde insanımıza hizmeti amaç edinen ÇUBUK DERNEKLER FEDERASYONU mensupları olarak Aşure"den yola çıkarak ortak değerleri ön plana çıkartmak, Ön yargıları yıkmak ve kardeşler arasındaki sevgi bağlarını kuvvetlendirmek üzere bir program yaptık” dedi.

 

 

 

Son dönemde, TRT" deki “Muharrem Ayı” sohbetlerinden tanıdığımız, Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur SARGUT hanımefendi günün anlam ve önemini belirten bir konferans verdi. Konferansta özetle Allah ve Ehli Beyt konularında çok önemli bilgiler verdi. Bunları hikayelerle süsledi. Toplum için birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

 

Kargın Mahallesi Alevi Dedesi Ahmet Kuzukıran birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında; “Alevi-Sünni ayrımını nereden çıkartıyorlar? Nerede yazıyor? Vatanımız bir, Bayrağımız bir, Diminiz bir, Allah"ımız bir, Kitabımız bir, Peygamberimiz bir.. Peygamberimizin yolundayız” dedi.

 

 

Arif ŞAHİN"in ilahileri eşliğinde Semazen Ekibi gösterilerinin ardından, Hacı Turabi Kültür Derneği Semah Ekibi gösterilerini sundu. Gösteriler ilgiyle veçoşkuyla izlendi.

 

 

Programa katkılarından dolayı; Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Sargut"a emekli müftü Abdurrahim Somuncu, Ünveren Mobilya sahiplerinden Ahmet Arslan"a eski belediye başkanı ve MHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Mustafa GÖKMEN, Karadeniz Emlak sahibi İsmail Karadeniz"e ise CHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Salih Er tarafından birer silt verildi.

 

Program katılımcılara yapılan Aşure ikramı ile sona erdi.

 

 

Haber : Şuayip Yaman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.