(ÇUDEF) 4.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

(ÇUDEF) 4.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Çubuk Dernekler Federasyonu'nun (ÇUDEF) 4.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

 

      Şuayip YAMAN

 

            Recep Taş 4. kez başkan seçildi.

Çubuk Dernekler Federasyonu’nun (ÇUDEF) 4. Olağan Kongresi, 29 Nisan 2012 Pazar günü, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı. İki listenin yarıştığıkongrede mevcut BaşkanRecep Taş’ın listesi158 oy alırken, Yavuz Tansel Demirok’un  listesi 60 oy aldı.

Kongre’de divan başkanlığına Ali Rıza Ercan, başkan yardımcılığına Yusuf Kanat, divan üyeliklerine ise Av. Bayram Ağyer, Satılmış Özer ve Hülya Erol seçildiler.

ÇUDEF Başkanı Recep Taş yaptığı açılış konuşmasında, Geldiğimiz bu noktada memnuniyetle belirtmeliyim ki hedefimizden şaşmadık. Çubuk ve çevresinde elliye yakın kardeş kuruluşu bir araya getirerek bir büyük aile oluşturduk.

recep-tas.20120430185606.jpgDuygularımızı körleştiren ön yargılardan arınıp, önce insan diyerek çıktığımız bu yolculukta yaşadığımız her yeni günde taze dostluklara gönüllerimizi açtık.

Ailemize yeni katılan yol arkadaşlarımızı tanıdıkça daha çok keyif aldık. Duygu dünyamızdaki bu zenginleşmenin manevi hazzını kemiklerimize kadar hissettik. 

Kuşkusuz önümüzde daha çok yapılacak hizmetler var. Ancak, hiçbir zaman olmadığı kadar gelecekten umutluyuz. Gerçi siyasetin dili günbegün saygı, zarafet ve incelikten uzak bir düzlemde ilerleyip yüreklerimizi yaralasa da memnuniyetle ifade etmeliyim ki vesayet dönemine son verecek, özgürlüklere açık bir anayasa özlemimiz tüm partilerimizin ortak çalışması ve mutabakatı ile mecrasında yürümektedir.

Unutmamalıdır ki sivil toplumun yükselişi ve gelişmesi ancak demokratik bir zeminde gerçekleşecektir…” dedi.

Protokol konuşmalarına geçildi.

Memur Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Sivil Anayasa Platformu Sözcüsü Cengiz Özbay;“Önümüzdeki süreçte Çubuk ile ilgili çalışmalarımız olacak. Bunlardan biri de Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yapacağımız çalışmadır.

2007’den beri halk cumhurbaşkanının seçmesin diyen ve diyenler vardı. Bugün devlet sivil toplumu adamdan saymıştır. İnsanlar dün , “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” zihniyetiyle sorumsuzca hareket ederken, bugün sorumluluk almaya başladılar.

Anayasa’nın 154. Maddesi varmış. Buna göre üç paşa devletin, Başbakanının, İçişleri Bakanının ve Milli Savunma Bakanını mahkemeye veriyor ve tazminat alıyor. Çünkü onlar omzu kalabalık diye dava açıyorlar. Ama başkaları böyle bir harekette bulanamıyor.

Acilen yeni bir anayasa yapılmalı, darbelerden hesap sorulmalıdır. 12 Eylül’de; 23 880 dernek kapatılmış, 18 yaşında bir genç asılmıştır. 5 000 öğretim üyesi içeri (cezaevine) alınmıştır.

Sivil toplumlar çok mühim. Hepimizin katkısı gerekiyor. Bize düşen bir görev varsa biz her zaman varız.”

CHP Ankara İl Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Doğantürk Şimşek,“Sivil toplum örgütünden gelen bir arkadaşınızım. Sivil Toplum Örgütü derken, bir elin sesi ayrı, insanların topluca bir araya gelmeleri ayrıdır. Çubuk Ovası’nda çok zengin topraklar var. Çok iyi şeyler yapacağınıza inanıyorum.”

 CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural Çokcan,“ Sivil toplum örgütleri demokrasimizin olmazsa olmazlardır. Geçtiğimiz hafta Genel Başkan yardımcımızla Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneğini ziyaret ettik.”

tuncay-acehan.20120430190210.jpgAK Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan; “ Bende sivil toplum hareketlerinde görev aldım; MTTB ve Çubuk Platformu gibi.

Çubuk’taki, özellikle Bektaşi ve Alevi dernekleri arasında birlik ve beraberliği pekiştirdiği için ÇUDEF ve yönetimini kutluyorum. Demokratik çalışmalarda partimiz hep dik durdu. Katiyen rövanşist bir duygu içinde değiliz. Katiyen kindar değiliz. Kimse demokrasiye yan gözle bakamaz. Sivil toplum örgütleri de demokrasiye sahip çıkmak ve halk arasında birlik ve beraberliği tesis etmekle mükelleftirler.”

cevdet.jpgAK Parti 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl;“Bugün burada olmaktan büyük keyif aldım. Çubuk Tarih, Çubuk Kültür, Çubuk Turizm Şehri. Daha ileride Üniversite Şehri olacak. Çubuk, şehir üniversitesine sahip bir ilçe olacak. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk’un üniversitesi olacak.

Çubuk aynı zamanda da Sağlık Şehri olacak. Bu konuda Çubuk’la ilgili projelerimiz olacak. İnsanlar, Termal Sağlık Turizmi’nin Çubuk’la nasıl örtüştüğünü görecek.

Ayrıca Çubuk Agat Taşı ile de ünlenecek.

Yukarıdaki unsurlar üniversite ile özdeşleşerek Çubuk’a katkı sağlayacaktır.

Delege Muzaffer Taşyürek,“Federasyonumuz; Devlet kurumlarında çalışan gençlerimizi bir araya getirmeli, Esnaflarımızı bir araya getirmeli, Yatılı  Bölge Okulu yaptırmalı.”

Delege Resulü Küçük,“ Aday arkadaşların her ikisi de kendi dalında başarılı ve yetenekli arkadaşlar. Hizmet vereceğimiz yer ise Çubuk. Ölümlü dünya, kalp kırmayalım. Kim kazanırsa kazansın, netice de kardeşlik kazansın. Yardımcı olabilieceğim bir husus olursa onların yanındayım.”

Delege Alaaddin Arslan,“Dernekçilikte gönüllülük olmalıdır. Mevcut başkan birlik ve beraberliği tesis edememiştir. Derneğin kirasını, elektriğini, suyunu ödeyememiştir. Büyük umutlarla aldıkları dernek ve federasyonu başarıya götürememiştir. Birlik ve beraberliği sağlayamadı. 100-120 bin oyla bir milletvekili adayı gösteremedik.”

Seçim konuşmalarına geçildi.

img_1110.jpg

“Değişim Grubu” Adayı Yavuz Tansel Demirok, “Değişim İnanmakla Başlar”

Mesele icraat yapacak bir kuruma faydalı olmaktır. Gördüğüm eğitim ve yaptığım hizmetler kapsamında bunların nasıl yapılacağını bilirim. Makam ve mevkii beklentimiz yoktur.

Nasıl Aday oldum? Federasyonda görev yaptığımız süreçte 7-8 kişiyle bile toplanamadık. Gelin, “Çubuklular Gecesi düzenleyelim” dedik. Düzenleyemedik.

1920’lerden beri Meclis’e bir tek milletvekili gönderemedik.

Aşure Günü’nü Ankara’da yapamadık.

Adaylık sürecinde büyüklerimle görüştüm. Recep Taş, “Ben aday değilim. Ailemle uğraşamıyorum. Bu nedenle aday değilim. Birini bulun” dedi. Ben de Recep Taş tekrar aday olmayacağı için aday oldum. Sonradan da , “Ben adayım” dedi.

Güya biz kendisine güven vermemişiz. Geri dönüşü olmadığı ve tükürdüğümüzü yalamamak için aday olduk. Biz hiçbir zaman siyasi kimliğimizi öne çıkarmadık. Evet bir siyasi partinin üyesiyim (herkesin olduğu gibi). Sonuçta kendiside bir zamanlar bir partiden aday adayı idi. Toplumumuza bir milletvekili çıkartmak siyaset değildir. Biz kendi çıkarlarımızı öne çıkartmadık.

Çubuk kendi kabuğunu kırmalıdır. Bizim bir ayağımızın da Çubukluların olduğu il ve ilçelerde olmalıdır. Biz faaliyetlerimizi, başta Aşure Günü olmak üzere, bunu diğer yerlere taşımalıyız. “Çubuklular Gecesi” için yer bulduk ama gerçekleştiremedik.

Diyaloglarımız olduğu müddetçe her türlü ekonomik katkıyı artırabiliriz. Federasyonumuzun kendine ait bir binası yok. İlçenin faaliyetlerini ve etkinliklerini kullanarak ekonomik destek sağlayabiliriz. ÇUDEF Lisesi,  kuramaz mıyız? Bir okul yaparsanız. Bunun bir yeri konferans salonu, diğer bir yeri de ÇUDEF’in dernek binası olur. Kaynak, AB Fonları, diğer derneklerle diyalogla olur.

Bunları yapmak için de “Değişime İnanmakla Olur”. Şöyleki; Birlik ve Beraberlik için, Avrupa Fonlarından Faydalanmak i.in, Çubuklular Gecesi için, ÇUDEF Lisesi için, Ekonomik Kalkınma için, Tarımsal Borsa Çalışmaları için, Festival ve Faaliyetler için, Ankara Temsilciliği için, İlçemizin Tanıtımı için, Kurumsallaşmak için, derneklerimizin Güçlenmesi için, Kurumlarla Barış ve Diyalog için “Değişim Grubu” diyoruz” dedi.

ÇUDEF Başkanı Recep Taş,”Önemli olan insan, insan ve insandır”

 ÇUDEF Başkanı Recep Taş eleştirilere cevap verdiği konuşmasında;

“Kurbağaya sormuşlar, “konuş”. Kurbağa, “konuşamıyorum” demiş.

Niye, “Çünkü ağzım dolu” demiş.

Yaptığımız faaliyetleri arkadaşımız Cazip Öztürk, “Faaliyet Raporu” bölümünde okudu. Hatta bazılarını özet olarak geçti. Tansel arkadaşımıza eleştirilerinden dolayı teşekkür ederim. Ve hatta Alaaddin Arslan arkadaşımızın acımasız eleştirilerine de teşekkür ederim.

Sizler daha önce yönetimde görev aldınız. Bu süreçte hangi uçuk, kaçık öneri getirdiniz? Hangi hayırlı işe önayak oldunuz?

Ankara ile ilgili hangi çalışma varsa hepsine iştirak ettik. Biz Meclis’ten para isteyemeyiz.

Bu güzel önerilerini Çubuk Belediyesi’ne sunsan da biz de takip etsek. Bu yaştan sonra hayal peşinde değilim. Benim için önemli olan insan, insan ve insandır. Bu söylemler insan için vardır. Biz bir şeyler yapmaya çalıştık.

Çubuk Dernekler Federasyonu daha ileriye gidecektir. Bu Federasyonu sokakta bulmadık. Sen topluma yeteri kadar güven veremediğin için arkadaşlar beni yeniden aday gösterdiler. Birliğin olduğu yerde biz varız. Beraberliğin olduğu yerde biz varız.”

 İki listenin yarıştığı Kongre’de seçimler, “gizli oy ve açık tasnifle” yapıldı. Mevcut Başkan Recep Taş’ın da bulunduğu Mavi Liste 158 oy, Yavuz Tansel Demirok’un başkanlığındaki Beyaz Liste ise 60 oy aldı.

Recep Taş başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asıl Üyeliklerine;Hüseyin Bulut, Hamdi Güngör, Baki Demirbaş, Mustafa Kılık, Cazip Öztürk, Mustafa Öztürk, Metin Taşyürek, Ali Rıza Güney, Satılmış Çayır, Yakup Ülgü, İsmail esim, Ali Tokdemir, H.Hüseyin Arslan, Osman Şahbudak, Süleyman Can, Mustafa Özdemir, Fuat Tuyan, Mesut Yaşar, Hayri Yılmaz, Cemalettin Aydos, Ali Abadan, Aytekin Şen, Ümit Polat ve Satılmış Özer.

Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerine;Hasan Özyürek, Adem Ünlütürk, Hatice Erkan, Ali Güner ve Şuayip Paşayiğit.

Disiplin Kurulu Asıl Üyeliklerine ise;Mehmet Yurtseven, Erol Özbek, Ramazan Sarıkaya, Ali İhsan Yılmaz ve Fatih Küçük seçildiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum