Çubuk'un Ümüğü Sıkılıyor

Çubuk'un Ümüğü Sıkılıyor

Çubuk İlçesi yeni ve Tarihi bir kararla karşı karşıya.

Hepimizin bildiği gibi Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimlerden önce,üzerinde yapılması düşünülen yerel yönetiler yasa tasarısı ile Türiye genelinde 950 Belde Belediyesi uygun konumda bulunan başka bir İlçe Belediyesine bağlanarak Belediye olmaktan çıkarılıyor.

Bu uygulama ile birlikte Çubuk halkını ilgilendiren önemli bir değişiklik yapılmakta.Uzun yıllardan beri Çubuk ilçesine bağlı olarak bulunan Esenboğa, Sirkeli ve Y.Çavundur Beldeleri'nin durumu değişmekte Sirkeli ve Esenboğa beldeleri yeni kurulacak olan Pursaklar İlçesine bağlanmakta.Özellikle hazırlanmakta olan tasarıda Esenboğa Beldesi'nin hangi amaç ve beklenti ile Pursaklar belediyesine bağlanması halk tarafından anlaşılamamaktadır.

Yapılan görüşmeler sonucunda,Pursaklar Belediyesine hiçbir katkıda bulunmayacak, fakat hem Çubuk İlçesinin gelişmesi, hem de Esenboğa'da yaşayan insanların Çubuk'tan ayrılmak istememelerine rağmen böyle bir uygulamaya gidilmesi "Halka rağmen demokrasi" gibi bir anlayışla örtüşmektedir. Bu anlayışın parti temel politikası ile de ters düştüğü düşünülmektedir.

Kağıt üzerinde yapılan düzenlemenin ne Pursaklara, ne Ülkeye, ne Büyükşehir'e ne de başkasının çıkarına hizmet etmeyeceği düşünüldüğünde Pursaklara bağlanmasının bir anlamı yoktur.

Bağımsız ve İlkeli haber anlayışıyla konuyu masaya yatırdığımızda nasıl sonuçlar çıkıyor bir bakalım.

Öncelikle:

Çubuk ve Esenboğa'yı birbirinden ayrı düşünmek imkansızdır.

Esenboğa 1402 yılın'da yapılan Ankara savaşı'nın merkeZi durumunda olup Çubuk Ovası denilen mekan üzerinde yer almaktadır. Dolayısı ile Esenboğa'nın adı Tarihte Çubuk ile anılmaktadır.

Çubuk ile Esenboğa arası 11km.dir.Oysa Esenboğa Beldesi ile Pursaklar'ın arası 15km.dir. Buna bağlı olarak Esenboğa ve Çubuk sınırlarının arası 5km.dir.

Esenboğa'da ikamet eden İnsanların çoğu Çubuk'ta ticaret yapmakta olup Çubuk Ekonomisin'den istifade etmektedirler.

Esenboğa Beldesi halkı sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının hemen hemen tamamını Çubuk İlçesin'den karşılamakta olup Çubuk Ekonomisi için önem arzetmektedir.

Çubuk İlçesi ilk yerleşim yeri olarak Yavuz Selim Mahallesin'de yani kuzey de kurulmuş olup, Şimdiki yerleşim yerine baktığımızda güneye doğru yani Esenboğa istikametin'de gelişmekte olduğunu görüyoruz.

Çubuk 1960 Yılında 5000 nüfusa sahip iken büyük bir nüfus artışıyla bugün 83000 nüfusa ulaşmıştır.

Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar halkı Esenboğa beldesi'nin kendilerine bağlanmasının doğru olmadığı kanaatindeler.

Bu maddeleri göz önünde bulundurduğumuz da, Esenboğa Beldesi'nin Mahalleye dönüştürülmesi durumun da Pursaklara değil de Çubuk İlçesine bağlanması tarihi olaylarda göz önüne alındığında hem Esenboğa'nın hemde Çubuk'un sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi açıdan gelişimine büyük katkı sağlayacak, yıllardır yürütülen kalkınma hamlelerinin daha etkin ve daha fazla insana hitap etmesini sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum