Çubuk'un tek kadın muhtarı mazbatasını aldı

Çubuk'un tek kadın muhtarı mazbatasını aldı

Çubuk'un tek kadın muhtarı olarak seçimi kazanan Gülsüm Kahyaoğlu (47), mazbatasını aldı.

İlçenin kırsal mahallelerinden Dalyasan'da ikamet eden Kahyaoğlu, eski muhtar amcası Mehmet Kahyaoğlu dahil üç adayla girdiği yarışta seçimi kazandı.

Babası Kamil Kahyaoğlu ile geldiği Çubuk Adliyesi'nde mazbatasını alan Kahyaoğlu, yaptığı açıklamada, mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Çubuk'un ilk kadın muhtarı olmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirten Kahyaoğlu, ilk işinin mahallede tarım ve üretim kooperatifi kurmak olacağını dile getirdi.

Gülsüm Kahyaoğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce Ankara'da yaşıyordum. Baba ocağı mahallemize yaklaşık iki yıl önce döndüm. Burada yaşamaya başlayınca cep telefonlarının çekmemesi ve internetin olmaması beni çok rahatsız etmeye başladı. Eski muhtarımıza bu konuda çok kez şikayetimi bildirdim ama bu konuda bir çözüm bulunamadı. Mahalledeki arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine bu tür sorunları çözmek adına muhtar olmaya karar verdim. Mahallemizdeki 54 seçmenin 25 oyunu alarak mahallemizde muhtar oldum."

Kızının muhtar olmasının kendisini sevindirdiğini anlatan baba Kamil Kahyaoğlu ise "Çok heyecanlı ve birçok projesi var. İnşallah hepsini gerçekleştirir. Mahallede herkes destek veriyor. Başarılı bir muhtar olacağına inanıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.