Çubuk’un önü açılacak çalışmalar yapılmalı

Çubuk’un önü açılacak çalışmalar yapılmalı

Son günlerde yaşanan gelişmeleri ve piyasalarda yaşanan durgunluğu değerlendiren Toprak Emlak İnşaat sahibi işadamı Uğur Murat Neşeli, Çubuk’un önünün açılması yönünde faaliyetler yapılması gerektiğini söyledi.

Son günlerde yaşanan gelişmeleri ve piyasalarda yaşanan durgunluğu değerlendiren Toprak Emlak İnşaat sahibi işadamı Uğur Murat Neşeli, Çubuk’un önünün açılması yönünde faaliyetler yapılması gerektiğini söyledi.

-Kurdaki Yükseliş Gayrimenkul Sektörünü Etkiliyor

Dolarda meydana gelen yükselişin piyasaları olumsuz bir şekilde etkilediğine işaret eden Uğur Murat Neşeli, Türk Lirasının yabancı para birimleri karşında son yılların en kötü günlerini yaşarken, kurlardaki yükselişin gayrimenkul sektörünü de etkileyeceğini belirtti.

Yaşanan olaylar ve kurdaki yükseliş nedeniyle bu yılın belirsizliklerle geçeceğini öngördüklerini söyleyen Neşeli, kendi projelerinde satışların gayet iyi gittiğini ancak sektörün geneline bakıldığında manzaranın sıkıntılı olduğunu kaydetti.

Dövizdeki yukarı yönlü hareketin maliyetleri artıracağını ve bunun enflasyonu bir miktar yükselteceğini ifade eden Neşeli, “Doların Türk Lirası karşısında bu kadar hareketli olması vatandaşların gayrimenkul yatırımlarını ertelemesine neden oluyor. İnşaatçılar geçtiğimiz yıldan bu yana kârlarından feragat ederek konut fiyatlarında zam yapmamıştı. Hem kurdaki artış hem de demir fiyatlarındaki artışlardan dolayı maliyetlerde büyük bir artış var ve bu fiyatlara gelecek aylarda mutlaka yansıyacak. Ev almak isteyenler için alım zamanı olduğunu düşünüyorum” dedi.

-Kredilerin yükselmesi satın almayı azaltır

Konut ve tüketici kredilerinde yükselme yaşanmasının piyasayı daha çok etkileyeceğine dikkat çeken Neşeli, “Faiz oranlarında yükselişin sinyalinin verildiğini bununda vatandaşın satın alma gücünün azalacağı bir sarmalın içine doğru giriyoruz” ifadesini kullandı.

-Proje başvurularına hızlı cevap verilmeli

Yerelde yapılacak bazı çalışmaların piyasayı olumlu yönde etkileyebileceğini işaret eden Neşeli, “İlçeye yapılacak yatırımların önü açılmalı ve yatırım yapılacak herkese kanunlar çerçevesinde kolaylık sağlanmalıdır. Özelliklede projelerin ruhsatlandırılması aşamasında yapıcı ve hızlı olunması gerektiğini düşünüyorum. Bilindiği üzere son zamanlarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan üzerinden ülkemize ekonomik bir baskı uygulanmaya çalışılmaktadır. Bunlara fırsat verilmemelidir. Ülkemiz dört bir taraftan ekonomik siyasi ve terör saldırılarıyla yıldırılmaya çalışılırken bürokrasi ye takılarak istihdam sağlayan insanları daha fazla yıldırmamalı, bu zor süreçten hep birlikte herkes üzerine düşen görevi yaparak milletin adamına bu konularda daha çok destek olunması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

-Fuarın yeri değiştirilmemeli ve yerli otomobil fabrikası Çubuk’a kurulmalı

Siyasilerin ve sivil toplum kuruluşların yoğun bir çaba harcayarak fuar projesine ve yerli otomobil fabrikasına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Neşeli, “Herkes üzerine düşen görevi yapmalı ve bölgemiz, ilçemiz için kazanılmış, söz verilmiş proje olan fuar alanına sahip çıkmalıdır. Bununla da yetinmeyip yeni projelerin rotasını ilçemize çekmek için kulis yapmalıdır. Bunun içinde yerli otomobil fabrikası projesi fırsatını değerlendirilmelidir. İlçemizde mutlaka bir organize sanayi bölgesi oluşturulması konusunda çalışmalar yapılmalıdır. Hayvancılık yapılacak bölgeler belirlenerek insanların hayvancılık yapmasına destek olunmalıdır. Bu konuda çalışma yapmayan girişimde bulunmayan ister siyasiler olsun, isterse sivil toplum kuruluşları ve odalar olsun bu gün bu halka hesabını vermeseler bile gelecekte torunlarına mutlaka hesap vermek zorunda kalacaklardır” dedi.

ugur-neseli-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.