Çubuk'un Genç Mucitleri Finale Kaldı

Çubuk'un Genç Mucitleri Finale Kaldı

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji Tasarım Uygulama Atölyesi öğrencileri, 'Geleceğin Mucitleri' yarışmasında finalde yarışacak.

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji Tasarım Uygulama Atölyesi öğrencileri, 'Geleceğin Mucitleri' yarışmasında finalde yarışacak.

kokulu-anahtar-(1).jpg

Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi'nin desteği ile 2008 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan, Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji Tasarım Uygulama Atölyesi başarılarına bir yenisini ekledi.

İlçedeki ortaokullarda okuyan gönüllü ve yetenekli öğrencilerin geliştirdikleri projeler ile yurt genelinde yarışmalara katıldığını söyleyen Uygulama Atölyesi Koordinatörü Özgün Devrim, öğrencilerinin Türkiye genelinde birçok özel okul ve bilim sanat merkezinin yer aldığı "Geleceğin Mucitleri" bilim yarışmasına katıldığını belirtti.

kokulu-anahtar-(2).jpg

Yarışmanın, kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için gerçekleştirildiğini kaydeden Devrim, "Türkiye genelinde birçok özel okul ve bilim sanat merkezlerinin yer aldığı 'Geleceğin Mucitleri' bilim yarışmasında Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli Ortaokulu öğrencisi Ali Kemer 'Marifetli Usta', Barbaros Ortaokulu Öğrencisi Bengisu Koçak 'Kokunun Şifresi' adlı çalışmaları ile 10 finalist arasına girmişlerdir. 'Geleceğin mucitleri' projesi kapsamında çocuklar hayal güçlerini kullanarak yaratıcılıklarını sergileyecek ve geleceği şekillendirecek inovatif buluşlarını sunacaklardır. Seçilen finalistlerin proje çalışmalarının birçok TV kanalından profesyonel ekiplerce video çekimleri gerçekleştirilecektir. Eserler 2 ay boyunca halk oylamasına sunulacak. Oylamalar sonucunda ise dereceye giren projeler belirlenecektir" dedi.

kokulu-anahtar-(3).jpgkokulu-anahtar-(4).jpg

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.