Çubuk’un Domatesi ve Sebzesi Ankara Yolcusu

Çubuk’un Domatesi ve Sebzesi Ankara Yolcusu

Akkuzulu’da bu yıl domates ve sebze Ankaralılara görücüye çıkıyor. Bu ramazan da Ankaralı Çubuk Domatesinin tadına doyamayacak.

İlçe merkezine 9 kilometrelik uzaklıkta olan Akkuzulu"ya söğüt ağaçlarının gölgesinde gidiliyor. Kadını ve erkeğiyle çalışkanlığı ile bilinen mahalle halkından Hasan Gölyeri bundan 11 sene önce domatesi yöreye ilk ekmiş.
Bu yıl yeraltı sularının bol olduğunu belirten Gölyeri, “Bahçeden direk vatandaşa satıyoruz. Sadece kendi bahçemden günde 150 kasa ortalama 3 ton domatesi Çubuk ve Ankara"ya gönderiyoruz. 25 dönümlük tarlamdan bu sene aşağı yukarı 250 ton domates kaldıracağımı tahmin ediyorum. Tüm Akkuzulu dan Çubuk ve Ankara"ya günde 30 ton domates gidiyor. Hafta sonları Ankara ve Çubuk"tan misafirler, toptan ve perakende sebze alamaya geliyor. Sebzeyi dalında toplayıp alıyorlar. Bu sene sebzeyi dolu vurdu, şayet vurmasaydı ürünü toplamayla baş edemezdik. Buna rağmen bu yıl hasat bol, üretim çok güzel oldu. Domates ve sebzelerimizi tatmaya misafirlerimizi yöremize davet ediyoruz” diye konuştu.
Akkuzulu Domatesinin Ayaş domatesinden kaliteli olduğunun altını çizen Gölyeri, Ayaş domatesine de rakip olduklarını da sözlerine ekledi.

Doğal İçi Dolu, Suyu Bol, Mis Kokusu Ve Tadı İle Cezp Ediyor
Dev domates ve sebze tarlalarının yer aldığı Akkuzulu"da kaliteli domates ve sebze yetiştiriciliği devam ediyor. Damlama su ile sulanan ürünler sulamada çiftçiye kolaylık sağlıyor. Domatesin yanında da salatalık, biber, fasulye, patlıcan gibi birçok sebze ve meyvenin de üretildiği Akkuzulu da bu yıl hasat bereketli.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum