Çubuk'un doğal güzellikleri turizmcilere tanıtıldı

Çubuk'un doğal güzellikleri turizmcilere tanıtıldı

Çubuk Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen çalışmayla ilçenin doğal güzellikleri turizmcilere ve rehberlere tanıtıldı.

Çubuk Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen çalışma kapsamında Anadolu Turizm İşletmecileri ve Ankara Rehberler Odası üyelerine yönelik doğa yürüyüşü düzenlendi.

İlçenin doğal güzelliklerinin tanıtılmasına yönelik düzenlenen doğa yürüyüşü, Çubuk Doğa Yürüyüş Grubu üyelerinin rehberliğinde gerçekleştirildi.

Karagöl Tabiat Parkı’nın arkasında bulunan Yıldırımevci Göleti’nden başlayan ve Karagöl’ün de bulunduğu birçok yayla ve göletlerin gezilerek incelendiği 13 kilometrelik doğa yürüyüşüne, aralarında yabancı öğrenci ve seyahat acente temsilcilerinin de bulunduğu 150 kişi katıldı.

Kimi zaman orman içerisinden kimi zamanda patika yolda devam eden yürüyüş sırasında bazı katılımcılar, zorluk çektiği için geri dönmek zorunda kaldı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, etkinlikte yaptığı konuşmada, etkinliği ilçelerinin tanıtımı için düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının daha çok insanın ilçenin doğal güzelliklerini görmesini sağlamak olduğunu dile getiren Acehan, "Bu yürüyüşleri hem ilçemizi tanıtma hem de insanlarımıza spor yapma alışkanlığını kazandırmak adına yapıyoruz. Hem psikolojik hem de bedensel sağlık anlamında çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinlikleri daha da artırarak sistematik hale getireceğiz inşallah." diye konuştu.

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Garip Uysal ise hemen yanı başlarındaki değerleri dahi bilmediklerini dile getirerek, "Yaklaşık 25 yıldır turizm sektöründeyim ama bu güzelliği ilk defa görüyorum. İlk defa Çubuk’a geliyorum. Hem Çubuk’u tanımak hem de önümüzdeki süreçte tanıtmak için böyle bir etkinlikte bir araya gelmek çok güzel oldu." dedi.

Ankara Turist Rehberi Odası Başkanı Suat Tural da bu tür etkinliklerin gelişen ve farklılaşan sektör için önemli bir yer tutacağını belirtti.

Yürüyüşlerini Karagöl'de noktalandıran ve daha sonra otobüslerle Kışlacık Mahallesi’ndeki belediyeye ait sosyal tesise giden gruba burada çeşitli ikramlarda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.