Çubuk'un Başarılı Öğrencileri Çanakkale'den Döndü

Çubuk'un Başarılı Öğrencileri Çanakkale'den Döndü

Çubuk Belediyesi ilçedeki orta öğretim okullarında takdir alan öğrenciler ile köy ve mahalle muhtarlarını Çanakkale’ye götürdü.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından orta öğretim okullarında takdir alan öğrenciler ile köy ve mahalle muhtarları için organize edilen Çanakkale gezisine katılan 100 kişilik grup, Çubuk’a döndü.  Cuma günü Çubuk Belediyesi önünden aileleri tarafından yolcu edilen takdirlik öğrenciler ve muhtarlar ile Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Belediye Meclis Üyesi Osman Refahiyeli, Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya ve Fen İşleri Müdürü Adil Ezandemir Çanakkale, Gelibolu Yarımadası, Bursa gezilerini tamamlayarak şehre döndüler.asd2.jpg

 

asdasd.jpg

Çubuk Belediyesi okullarda başarıyı artırmak ve başarıyı ödüllendirmek için ilçede bulunan ilköğretim okullarında daha önce okul birincilerini Çanakkale’ye götürmüştü. Bu seferde orta öğretim okullarında takdir alan öğrencileri ücretsiz olarak Çanakkale’ye götürerek gençlerin tarihleri bilince ulaşmalarını sağladı. Çanakkale Savaşı’nın yapıldığı yerleri gezmek ve tarihi mekanları tanımak amacıyla düzenlenen ikinci geziye 2 otobüs gitti.

Gezide Çanakkale’deki tüm şehitlikleri rehber eşliğinde gezen takdirlik öğrenciler ile muhtarlar, Türk milletinin bütün yokluklara rağmen destan yazdığı yarımadadaki, tarihi yerleri yakından görmenin mutluluğunu yaşarken, Belediye Başkanı Lokman Özden'e de tarihi yerleri görmelerini sağladığı için teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Lokman Özden’de okullarında başarılı olan öğrencilere yönelik düzenlenen ikinci gezinin de amacına ulaşmasından dolayı memnun olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ’’Gençlerimizde milli, manevi duyguların gelişmesi, tarih bilincinin oluşması gayesiyle lise öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz Çanakkale gezilerinin amacına ulaşması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu gezimizde mahalle ve köy muhtarlarımızı da öğrencilerimizle birlikte götürdük. Milletimiz, tarihi boyunca sahip olduğu yüksek ruhla önce Çanakkale'yi geçilmez yapmış ardından da milli mücadele ile bu toprakları sonsuza kadar bizlere vatan yapmıştır. Gençlerimizin milli manevi duygularını geliştirmek için onlara ödül olarak şehitler diyarı Çanakkale'ye düzenlediğimiz gezileri bundan sonrada sürdüreceğiz’’ dedi 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.