Çubuk’un 4’üncü eskrim spor kulübü kuruldu

Çubuk’un 4’üncü eskrim spor kulübü kuruldu

Çubuk'ta dördüncü eskrim spor kulübü kurularak faaliyetlerine başladı.

Eskrim sporuyla adeta özdeşleşen Çubuk'ta eskrimci yetiştirecek dördüncü eskrim spor kulübü de kurularak faaliyetlerine başladı. Özel bir sağlık kuruluşunun sponsorluğunda kurulan Fizmer Eskrim Spor Kulübü, Çubuk Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ilk kurslarına başladı.

Fizmer Eskrim Spor Kulübü bünyesinde 45 lisanslı sporcu bulunuyor. Kulüp antrenörü Alper Aydın, beden eğitimi öğretmeni Mustafa Kalender’in tavsiyesi üzerine eskrime başladığını ve ilçesine birçok madalya kazandırdığını belirtti. Kendisinin de hocasının yolunda ilerlemeye karar verdiğini aktaran Kalender, şunları söyledi:

"Eskrime ilk olarak Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu’nda Mustafa Kalender hocamın sayesinde başladım ve 15 yıldır devam ediyorum. İlçeme birçok madalya kazandırırken, A milli takımına girdim ve olimpiyatlara kadar yükselmiştim. Hocamızın da desteği ile şimdi Çubuk'a 4. eskrim kulübünü açtık. Şu an da aktif olarak 45 sporcumuz bulunmaktadır. Sporcularımız 8-15 yaş aralığındadır. İlk başta sporcularımıza okullarında antrenman yaptırmaktayız. İlerleyen dönemlerde de kulüp antrenmanı olarak Sağlık Meslek Lisesinin kapalı spor salonunda antrenmanları devam etmekteyiz."

8-15 yaş aralığındaki gençleri kulüplerine beklediklerini kaydeden Aydın, eskrim sporunun bir denge sporu olduğunu ve diğer bir adının da ayaklı satranç olduğunu ifade ederek, "Özellikle denge dağınıklığı olan çocuklar için önereceğimiz bir spor dalıdır. Ayrıca ileride başarılı bir hayat yakalamak isteyen çocuklar için eskrim sporu çok önemli bir spordur. Avrupa ve dünyanın birçok yerinde en önemli sporlar dallarından, hatta futboldan bile daha önemli olan bir spordur. Türkiye’de de yeni gelişmekte olan bir spor dalı. Özellikle ilçemizde son zamanlarda çok ilerlemeye başladı" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.